Charis in Brazilie (12) Janet schrijft

Hallo lieve volgers. 
 
De vrouwen zijn vandaag zo’n beetje eens gezind aan het kuchen en snotteren. Maar we laten ons niet ontmoedigen, we gaan gewoon door, want het werk is hier nog niet af. We konden vandaag ook lekker douchen, zelfs warm. Daarna eerst lekker ontbeten met elkaar, en toen een overdenking. Ik heb Lukas 14:15-24 voor gelezen en eruit gehaald dat, de Heer zei ga eropuit naar de landwegen en de heggen en dwing ze om binnen te komen. De tafel is namelijk nog niet vol. Ook heb ik Efeze 4:18 gelezen. We hebben toen voor elkaar gebeden om ook dit werk te kunnen doen. Ongeveer
 
10 uur zijn we naar de favela (krottenwijk) om 200 voedselpakketten uit te delen. We werden verdeeld met een tolk om de mensen uit te nodigen om een pakket te komen halen. Wij gingen dus met de pick-up naar boven om een andere wijk uit te nodigen. Ik en Jörg gingen met Johan mee. Jörg achterin de pick-up daar stond hij achterop, gaten in de weg, hobbels, en bulten. Hartstikke gevaarlijk, het kind kwam weer helemaal bij hem boven. Hij vond het geweldig.
 
Toen we boven waren in die wijk en je dan ziet hoe mensen daar kunnen leven, ik krijg er zo’n verdriet van als ik daar tussen door loop. Je moet er niet aan denken, dat daar brand uit breekt. Ze zitten dan als ratten in de val. Ook die huisjes het is allemaal vochtig en klein smerig. Sommige huisjes staan op instorten en toch leven ze er nog in.
 
Er was een vrouw in die wijk die bracht ons overal en wist de mensen goed te vinden die het nodig hebben.  Op een gegeven moment kwamen ze gewoon aan rennen voor een bonnetje. Toen we terug waren stonden er al mensen te wachten voor een parket. Niek deelde het evangelie en Johan vertaalde. Er werd een oproep gedaan om je hart aan Jezus te geven, waarop mensen reageerden. We hebben voor verschillende mensen mogen bidden. Mettie en ik gingen bidden voor genezing van een paar vrouwen, ze gaven aan dat ze geen pijn meer hadden.
 
Er kwam een vrouw naar mij toe, waar Karin en ik dinsdag voor gebeden hadden. Ze had een ernstige bacterie in haar borst die dik en zeer pijnlijk was, je kon haar geen hug geven dat was veel te pijnlijk. Nu vertelde ze dat de pijn bijna weg was en dat haar borst zichtbaar geslonken was.
 
Jörg is zo enthousiast, die heeft de smaak te pakken. Het was voor hem een nieuwe ervaring dat bij iedereen waarvoor hij bad, de woorden uit zijn mond stroomden.
 
Morgen is de laatste project en geef ik het stokje over aan Mettie. Dag allemaal.

10 Reacties

 1. janvdh

  Blij met je mooi aangrijpende verslag van -enkele- van jullie belevenissen op deze laatste dagen van jullie verblijf in Brazilië. Geweldig wat Hij door jullie heen doet en mooi te zien hoe jullie genieten van het brengen het delen en zaaien. Goed te lezen van het enthousiasme v Jörg. We staan met jullie in gebed dat dit een blijvend verschil zal maken in de levens van deze mensen daar. Goede tijd nog en lieve groet.

 2. Marijke

  Wat zijn jullie geweldig! Ik geniet er van om jullie blogs te lezen. Gisteren die van Jörg… in gedachte zie ik je spreken, Jörg, over De Sleutel… met nog meer passie dan op school (en toen was het al érg goed!). En, Janet, wat mooi dat er genezingen plaatsvinden doordat God door jullie heen kan werken! Stuk voor stuk zijn jullie zo bijzonder bezig! Dank jullie wel!

 3. Jacolien

  Wat hebben jullie weer een hoop liefde, aandacht en bovenal Zijn Liefde mogen brengen. Ik geniet van jullie verslagen. Nog veel zegen morgen en alvast een goede terugreis.

 4. Maarten Kroon

  Mooi geschreven lieve schat. Wat gaaf wat jullie als groep meemaken. Er te zijn voor de mensen daar. Mooi om te horen als het woord wordt gesproken er altijd wat gebeurd. Mensen worden aangeraakt of worden genezen. Gaaf ook hoe ieder op zijn manier zijn talenten toont.
  Morgen nog een hele fijne dag.

  Met een liefde volle groet
  Maarten

 5. Hans Bliek

  Lieve mensen,
  Wat hebben jullie een prachtig werk in de naam van de Here
  verricht
  En wat een prachtige woorden heeft Janet uitgesproken in deze
  brief wij wensen jullie een goede reis terug en een behouden thuiskomst.
  God zegene jullie prachtige werk.
  Liefdevolle groet, Marry en Hans

 6. Philip en Anta

  Lieve Janet en reisgenoten,
  Wat een mooie taken vervullen jullie in Brazilië. De tijd daar zit er bijna op. Geniet er nog van en deel jullie gaven en talenten zolang het kan.
  Gezegend Pasen gewenst voor jullie en allen die jullie ontmoeten.
  Wij wensen jullie een behouden terugreis.
  Lieve groet,
  Philipe en Anta

 7. Hanneke

  Wat een bijzondere dag. Ik kan me jullie verschillende emoties zo voorstellen. Het lijkt me vreselijk om de armoede te zien. Maar wat fijn dat jullie daar een hemelse rijkdom mogen uitdelen:de liefde van God.

 8. Gerda

  Janet, wat een bemoedigende berichten te midden van zoveel moeilijke omstandigheden. Wat mooi dat jullie zo gebruikt mogen worden! Gods nabijheid en Zegen voor een ieder van jullie!

 9. Evelien

  Weer een prachtig verslag! Heel mooi om zo op de hoogte te blijven van jullie belevenissen!
  Ik wens je gezegende paasdagen en Gods rijke zegen op jullie werk!
  Liefs Evelien ❤️

 10. Marcia

  Als je de verslagen leest dan lijkt het alsof je zelf daar bent. Feitelijk is het ook zo omdat we deelgenoot zijn van wat jullie daar doen. Wat geweldig om al die getuigenissen te lezen. Dankbaar dat je het verschil kan uitmaken tegelijkertijd ook moeilijk om te zien hoe mensen daar leven. Maar ja elk zaad dat geplant wordt is er een en geen woord van God keert ledig terug.

Winkelmand

Aanstaande evenementen

 1. School voor Genezing

  augustus 2 @ 09:00 - augustus 6 @ 14:30
 2. Summerschool

  augustus 9 @ 18:00 - augustus 21 @ 13:00
 3. Charis open dag

  september 4 @ 10:00 - 14:00

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.