Charis in Brazilie (11) Jorg schrijft

Woensdag 17 april 2019

Nadat we gisteren al te horen kregen dat de pomp voor de watertoevoer hier op locatie het heeft begeven waren de rijen voor de badkamer vanmorgen opmerkelijk kort … ☺ Omdat we dus gisteravond ook niet konden afwassen heeft Marja – “die gute Fee” – gisteravond al alles voor het ontbijt klaargezet met plastic borden, bekers en bestek… Na ontbijt korte overdenking door mezelf. Ik deelde iets over een persoonlijke ervaring en we luisterden daarna naar een aanbiddingsnummer en lieten ons bemoedigen door de woorden: “We are here for you, come and do what you do” en ook “Mountains are still being moved, Strongholds are still being loosed, bodies are still being raised, Giants are still being slayed, God, we believe, Yes, we can see it, That wonders are still what you do.”

Het is zo belangrijk maar ook bemoedigend om dit te weten: Jezus gaat door met zijn werk hier op aarde en wil juist ook mij/ons gebruiken. Wat een vooorrecht! Na de overdenking voor de zoveelste keer de bus in en maar weer veel kilometers maken…

Vandaag zijn we gast in het weeshuis dat Paul van Opstal en zijn vrouw Jill runnen. Wat een mooi en groot terrein met alle voorzieningen die nodig zijn om kinderen, die vanaf het allereerste begin een slechte start hadden,  hier op te kunnen vangen en van veel liefde aan de buiten- en binnenkant te voorzien. Na wat informatie over het ontstaan van dit project waren we vrij om het hele terrein te gebruiken en met de kids spelletjes te doen of hun op andere manieren gewoon liefde en aandacht te geven. Het was een heel warme dag en dan leek het me het beste om zo snel mogelijk het zwembad in de duiken.

Niek, Jacob en ik hoefden dan ook niet lang te wachten totdat een hele groep kinderen in de leeftijd van ca. 8 t/m 15 jaar ons kwamen vergezellen… Niek – oud voetbaltrainer – was natuurlijk niet vergeten een goeie bal mee te nemen en in no time waren we met z’n allen aan het stoeien, spelen, elkaar in het water gooien, om de bal vechten, lachen en gewoon een super mooie tijd te hebben met veel aandacht voor de prachtige jonge mensen. Maar ook de vrouwen wisten de jonge meisjes en meiden veel aandacht te geven. Karin had haar mooiste moment toen zij voor een heel uurtje van een 3 maanden jonge baby op haar arm enorm kon genieten. Janet was het “geduld in persoon” toen een meisje van 8 of 9 haar vingernagels lakte alsof haar leven ervan afhing. Echter… nadat zij klaar was besloot zij dat haar werk niet goed genoeg was, maakte Janets vingernagels schoon en begon helemaal opnieuw. Aandacht geven heeft dus vaak ook te maken met niets doen en geduldig wachten…

Na nog wat kleine spelletjes te doen waren we in de middag helemaal klaar voor een bakje koffie, iets fris of een heerlijke ijs-cappuccino in een dorp dat zijn naam dankt aan de combinatie van Holland, Amerika en Brazilië: Hollambra. Wat een mooi, leuk dorpje met winkels van die de Nederlandse oranje kleur  gewoon maar zo afstraalde… Werkelijk veel winkels in een Hollandse sfeer… Zelfs een stand met Nederlandse klompen waanden ons in het idee, toch niet helemaal zo ver van thuis te zijn. Vlak voor de avonddienst in een van de huisgemeentes van Paul en Jill, genoten we nog even van een stevige kip-baguette of hamburger met patat.

Na nog ca. een half uurtje rijden kwamen aan we op de locatie van de gemeente die maar net 1 jaar bestaat maar nu al meer dan 60 mensen trok. Deze plek was oorspronkelijk een plek van diepe duisternis. Hier werden occulte riten voltrokken, veel drugs gebruikt en andere duistere dingen in praktijk gebracht… Ik moest toch behoorlijk glimlachen toen ik zag wat God uit de diepste duisternis kan maken…

Wat als een muzikaal eenvoudige aanbiddingstijd (gitaar, dwarsfluit, zang) eruit zag begon al snel in de harten door te dringen. Er volgde een korte inleiding van Paul en een korte voorstelling van ons team door Brenda. En dan was het zover… Ik had de ontzettend mooie taak om te spreken. Ik begon vrij snel het woord in te duiken en nam de ca. 60/70 bezoekers mee in het verhaal hoe de mens de sleutel van de heerschappij kreeg van God, deze door ongehoorzaamheid aan de duivel heeft gegeven en Jezus deze sleutel weer teruggegeven heeft aan zijn discipelen. Ik had het heel erg op mijn hart om duidelijk te maken hoe belangrijk het is om het woord te kennen. Uiteindelijk kwam er beweging in de zaal toen iedereen zag en hoorde dat wij door wat Jezus deed rechtvaardig worden voor God en dat we de sleutel hebben om de heerschappij op deze aarde voort te zetten. Aan het einde gaf ik iedereen die Jezus nog niet aangenomen had de kans om dit nu te doen.

Dit was blijkbaar niet nodig, iedereen was gered en dat bracht me snel aan de punt om te vragen wie nog niet in de Heilige Geest gedoopt was. Paul vroeg mij spontaan om een korte uitleg te geven over de doop in de Heilige Geest. Na een korte uitleg kwamen 4 mensen naar voren. Ik vroeg aan ons team om ook naar voren te komen om hun de handen op te leggen. Ik bad, het werd vertaald en deze 4 mensen werden gedoopt in de Heilige Geest – Wow… Was dit werkelijk ik die hier stond in de kracht van God? De aanvankelijke onzekerheid verdween snel en bij de volgende vraag of iemand gebed voor genezing nodig had kwamen – eerst aarzelend – de eerste mensen naar voren. Ons team pakte heel snel de hele situatie op en begon met en voor mensen te bidden. Profetische woorden werden uitgesproken, mensen werden ontzettend bemoedigd, banden werden verbroken, mensen kwamen in vrijheid en er kwamen steeds meer mensen voor gebed. Het was een tijd die door de Heilige Geest gebruikt werd om zichzelf bekend te maken als de liefdevolle God die een enorm groot verlangen heeft om in de relatie met de mens te komen. God was tastbaar aanwezig en ook na een “officieel” einde van de dienst bleven mensen om gebed vragen. Wat was het verlangen groot! Nu ik dit hier typ moet ik me remmen om geen verhaal van vier pagina’s van te maken ☺. Deze dienst zal nog lang in mijn geheugen blijven…

Na een terugreis met een korte pauze waren we rond 24.00h weer op onze uitvalbasis en kregen te horen dat Johan en Alex (die ook hier op deze locatie woont) het probleem met de kapotte waterpomp opgelost hebben… Door tot over de enkel in het modder te staan konden zij voorlopig een nieuw gekochte pomp installeren… Toppers! Wat een dag!

7 Reacties

 1. Jacolien

  Zo wat een verhaal weer zeg. Zo mooi wat jullie doen. In alles wat jullie met je handen en voeten doen is Jezus Liefde laten zien en uitdelen.

 2. Maarten Kroon

  Wat een schitterend verhaal. Wat worden jullie door God gebruikt. Geweldig de foto’s en zo mooi dat er mensen gedoopt zijn in de Heiige Geest. Gods Geest waait waar jullie gaan. Halleluja !! Karin op de foto laat je zo bijzonder zien wat Gods liefde is. Diep onder de indruk van jullie allemaal.
  Nog één dag op pad en dan weer op reis richting Nederland. Dat jullie vandaag nog vele mensen zullen bereiken met Gods liefde. De velden zijn wit om de oogsten. Veel zegen

  Met een liefdevolle groet
  Maarten

 3. Bert Loonstra

  Wat bijzonder Jorg, ik geniet gewoon van dit prachtige en krachtige getuigenis! Ik ben nog nooit in Brazilië geweest, maar als ik dit lees zie ik het gewoon voor mijn ogen gebeuren. Een goede afsluiting van jullie trip toegewenst en over een paar dagen een veige reis naar huis!

 4. Anneke

  Wow,
  Geweldig getuigenis Jörg, ik zie er naar uit jouw verhalen te horen in het echt. ❤️
  Veel zegen,

  Hg

 5. Hanneke

  Wat maakten jullie de vrucht van de Geest duidelijk zichtbaar op deze dag!

 6. Rik

  Wow mooi Jörg! God is goed!!

 7. Mijnie Elsbeek

  Wouw wat geweldig te horen van de dingen die God door jullie allemaal heen aan het doen is! En wat weer een mooi verslag Jorg! Dank je ervoor!

  Een dikke knuf voor jullie allemaal en liefs XXX

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis