Charis in Brazilie (10) Niek schrijft

Hallo lieve volgers. De tijd vliegt en we hebben al weer zoveel gezien en gedaan. Brazilie is echt een mooi land, qua mensen, en natuur. Vandaag gingen we voorbereiden voor event in de sloppenwijk. Het was speciaal voor vrouwen georganiseerd. Dus werden ook speciale vrouwen dingetjes klaargemaakt, denk aan zeepjes/ luchtjes enzo..
 
Er werd ook nog geklust vandaag.. en we hebben bijna alles af gekregen.. dus dat is goed nieuws. Johan en Jacob hadden onderweg nog een lekke band, omdat ze allebei 2 linker handen hebben, zijn ze naar een tankstation gereden en heeft iemand hun geholpen. Deze jongen had last van zn enkel, en daarom werd er ook meteen maar voor m gebeden. En meteen was de pijn weg, ook gaf deze jongen zijn hart aan Jezus. De tranen rolde over z’n wangen. Hartstikke mooi.
 
Rond 15.30 vertrokken we naar de Favela. De  One in Him foundation heeft een gebouw op het oog om dat voor vast te gebruiken. Dit omdat ze ter plekke hulp, voorlichting en onderwijs willen geven. Een mooie plek die we vanavond mochten gebruiken. De opkomst was geweldig, rond de 50 vrouwen.
 
Wat me deze dagen opvalt is dat de vrouwen het hier zwaar hebben, sommige hebben 9 kinderen en die worden opgevoed in een ruimte van gemiddeld 3 bij 3. Echt respect voor die vrouwen!!!!
 
Karin heeft het verhaal gedeeld over de Samaritaanse vrouw bij de put. Om met dit verhaal te laten zien, waarom Jezus naar deze wereld is gekomen. Niet om te veroordelen maar om te redden!!! Dit raakte de vrouwen enorm.
 
Toen de oproep werd gedaan om voor je te laten bidden.. kwam iedereen naar voren. Heel bijzonder om te zien. 
Diverse vrouwen hebben hun hart aan Jezus gegeven, geweldig
 
Janet/Karin waren voor een vrouw aan het bidden, toen deze aan de vertaalster  aangaf dat ze niet meer hoefde te vertalen, want ze kon het in het Nederlands verstaan!! Er werden heel veel diepe woorden gezegd en iedereen was zichtbaar aangeraakt. Kortom een zeer geslaagde avond, zeker voor herhaling vatbaar.
 
Onderweg naar huis reden we nog langs een shopping centre, hier konden we wat eten. Alles was hier, de Taco Bell, Mc, KFC, Burger King, Pizza hut en de Subway. Een Walhalla voor Jacob. 
 
Toen  we thuis aankwamen bleek dat we geen water meer hadden, dus geen wc, geen douche, geen afwas. Iedereen lekker stinkend en vies naar bed… heerlijk. Ook dat is missietrip, maar de sfeer blijft ondanks alles geweldig!!
 
Super bedankt mensen thuis. En tot volgende keer maar weer.

16 Reacties

 1. Allart

  Niek, Als oud bouwinspecteur word ik niet heel vrolijk van jullie steiger! Haha goed werk mannen!

  • Marijke

   Leuk verslag, Niek! We hoeven dus niet bang te zijn dat Jacob niet aan z’n (fast food) trekken komt….
   En, Karin, wat sta je stralend voor de groep te onderwijzen! Zo mooi om te zien! Precies zo als bij spreekvaardigheid naar voren kwam.

 2. Sheila

  Wat is er hard gewerkt op ’t project! En wat zijn jullie tot zegen geweest in de favella’s, wow!!

 3. Ada

  Stromen van levend water komen eruit jullie binnenste vanuit de wonderwerkende God.
  Super mensen, zegengroet
  Ada

 4. Jacolien

  Wat gaaf weer. Mooi werk en mooie foto’s. Zegen en wees en zegen. Maar dat zijn jullie al.

 5. Mieneke Ebbers

  Dag lieve Niek.
  Wat maken jij en je groepsgenoten toch een prachtige dingen mee.
  Daar word ik blij van.
  Mooi dat jullie de vrouwen in het zonnetje hebben gezet.
  Nog een paar dagen dan zijn jullie weer in Nederland.
  Dan maar lang teren op wat jullie hier hebben meegemaakt en gekregen.
  Een groot geschenk.
  Liefs ma

 6. Gerton en Elvira

  Mooi verslag om te lezen, wat is dat toch gaaf om te bidden voor mensen die het ontvangen. Het doet mijn hart juichen. En wat is dat toch met Jacob dat hij altijd met eten in verband wordt gebracht hahaha. Ik vind het ook zo geweldig, dat je krijgt een lekke band, krijgt hulp van iemand, en betaald met redding en genezing wauw!

 7. janvdh

  Dank je wel Niek voor alweer een indrukwekkend verslag van alle uitdagingen die jullie ervaren tijdens het tot zegen zijn van de medemens daar – geweldige getuigenissen hoe een ‘gewone’ ontmoeting met een man met een zacht hart een nieuwe relatie kan starten met Zijn Schepper, Redder en Verlosser! Wow! Jullie doen geweldig werk en mooi te lezen en te zien dat ondanks de omstandigheden de sfeer goed is en blijft! We zijn trots op jullie hoe jullie daar een verschil maken – nog mooie dagen daar!

 8. Hanneke

  Wat gaaf dat jullie mochten meemaken dat ook de taal voor God geen barrière is. Jullie zijn een werktuig in Zijn handen. Ik denk dat deze reis voor jullie en de Brazilianen onvergetelijk is. Veel zegen!!

 9. Maarten Kroon

  Hoi Niek wat een prachtig verslag. Bijzonder de wijze waarop jullie op verschillende manieren vrijmoedig zijn om mensen bij de Heere te brengen. Heerlijk om te zien hoe God werkt door jullie heen. Karin knap hoor om daar zo te staan spreken en dat alle vrouwen naar voren kwamen om voor zich te laten bidden. Wat een wonderen maken jullie mee!
  Als jullie te veel gaan stinken is er altijd nog het zwembad wat ik zag op de foto. Nog een paar hele mooie dagen met elkaar en Gods zegen bij alles wat jullie nog gaan ondernemen. Laat maar stromen de liefde van de Heere waar jullie komen.

 10. Henny

  Dag lieve mensen,
  wat een mooie ,bemoedigende verhalen.
  Jullie zijn daar echt tot zegen.
  Ik bid dat er nog veel bijzondere dingen zullen gebeuren.
  Jezus heeft Zijn leven voor al deze mensen gegeven.
  Zijn offer is genoeg en verandert levens, halleluja.
  Nog heel goede ,gezegende dagen toegewenst.
  Shalom en zegen.
  Mettie ik bid voor je.

 11. Mijnie Elsbeek

  Hoi Niek wat een mooi verslag, bedankt ervoor! Mooi om te zien dat God alles doet medewerken en het ten goede keert zelfs als je zelf niet handig bent dan gebruikt Hij dat voor Zijn koninkrijk! Alles is ook Alles voor Hem! En Zij beloften zij Ja en Amen tot in eeuwigheid! En wat mooi dat er zoveel vrouwen aangeraakt werden! Super! Nog een paar dagen en dan zit het er alweer op voor jullie,maar jullie nemen de mooie herinneringen mee naar huis.Zie ernaar uit om de verhalen op school t we gaan horen.

  Groetjes en liefs XXX

 12. Judith

  Zo mooi om te lezen. Wat heerlijk dat jullie het zo goed hebben een zo tot zeggen kunnen zijn voor de mensen om jullie heen!

 13. Bart Bolwijn

  Wat een mooie dingen maken jullie mee. Geweldig om te lezen dat God door jullie heen werkt. Vanmorgen zijn wij weer veilig thuis gekomen vanuit Oeganda, en dat wensen we jullie ook toe zondag!

 14. Dennis

  Gaaf dat jullie zoveel mooie dingen zien gebeuren. Schitterend om te lezen dat al het onderwijs wat jullie hebben genoten in de laatste twee jaar mogen uitdelen. Wat een zegen. Eerst de halm, dan de aar en dan de kern in de aar was toch het groeiproces?

 15. Annette van de Ruitenbeek

  Super gaaf Niek dat jullie zoveel wonderen mee mogen maken! Wat is God toch goed en groot! Veel zegen voor jullie allemaal!
  Liefs Aart en Annette

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis