Charis in Brazilië (1)

Ongelofelijk, wat gaat de tijd toch snel! Nog maar 4 weken en dan zitten we in het vliegtuig naar Brazilië. Al weken is de groep enthousiast bezig met de voorbereidingen. Er worden spelletjes bedacht, kleding verzameld, spoedcursussen schminken gedaan, preken voorbereid, inkopen gedaan, vragen gesteld, etc. Voor de ene een reis waar al die jaren op school naartoe geleefd is en die niet snel genoeg kan komen, voor de ander een ware beproeving. Maar hoe mooi is het dat je samen elkaar mag ondersteunen en bemoedigen, dat iedereen zijn plek inneemt, we elkaar mogen aanvullen en het alleen met elkaar compleet is.

Jacob en ik (Marja) mogen deze groep mooie mensen begeleiden op deze trip en zijn daarmee erg gezegend. Ik zal kort iedereen even voorstellen:

 • Niek, heerlijk nuchter, gepassioneerd en helemaal klaar om te gaan, zoveel mogelijk uit te delen en mensen te zien veranderen door een ontmoeting met Jezus.
 • Jörg, flexibel, hart om mensen op alle vlakken te ondersteunen en verlangend om uit te stappen en de handen en voeten van Jezus te zijn.
 • Janet, een powervrouw met een enorm liefdevol hart die graag uitgedaagd wil worden om alles eruit te halen.
 • Metty, een ontzettend zachtmoedige en dappere vrouw, die zoveel bemoediging, woorden en liefde van God in zich heeft.
 • Karin, enthousiast, heeft ontzettend veel oog voor mensen en leeft zo vanuit rust en in het hier en nu. Zij zal geleid gaan worden om precies dat te brengen wat op dat moment nodig is en waar de Geest toe leidt.
 • Joan, grote verwachtingen, een enorm hart voor vrouwen en gebroken mensen en zo’n verlangen om geleid door de Geest mensen vrij te zetten en God alle ruimte te geven om te werken.

Zoals je kunt lezen een hele gevarieerde groep met mensen die elkaar mooi aanvullen. En wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze zo beschikbaar zijn voor God om ze te gebruiken voor de mensen die ze gaan ontmoeten. We geloven dan ook dat ze krachtig gebruikt gaan worden om de mensen daar te zegenen, maar dat ze ook zoveel zullen zien en ontvangen van God in hun eigen leven.

Wat gaan we doen?

We zullen in Brazilië naar het project van Johan en Brenda Toet van de One In Him Foundation gaan. Deze stichting geeft handen en voeten aan het evangelie en bouwt Gods koninkrijk in Brazilië door de allerarmsten op te zoeken en overal waar ze komen hoop en praktische hulp te geven. Ook hier zijn ze al weken druk bezig met de voorbereidingen en zijn ze de laatste dingen aan het bouwen en aanleggen, zodat het project nóg mooier is en de studenten een fantastisch verblijf daar zullen hebben.

Johan en Brenda hebben een programma voor ons samengesteld waarin iedereen zijn hart kwijt kan. Zo zullen we onder andere meerdere keren naar de favella’s (sloppenwijken) gaan om huis aan huis bezoeken te doen. Hier kunnen we contact leggen met mensen, voor ze bidden, ze bemoedigen en voedselpakketten uitdelen.

We zullen naar een weeshuis gaan, waar kinderen en jongeren zitten die uit huis zijn geplaatst. Hier zullen we ze aandacht, liefde, bemoediging en een leuke dag geven d.m.v. activiteiten. We gaan naar de daklozen om eten en kleding uit te delen en met mensen te praten en ze te bemoedigen. We zullen een kinderevenement organiseren in de sloppenwijk, waar we eten zullen uitdelen, spelletjes zullen doen en de kinderen liefde, aandacht en een onvergetelijke dag willen bezorgen.

Ook gaan we naar 2 afkickklinieken waar we mogen spreken en deze mannen mogen vertellen hoe groot Gods liefde is en welke kracht hierin zit voor hun, maar ook welke kracht en autoriteit zij hebben ontvangen om anderen mee te zegenen. We willen ze niet alleen bemoedigen, maar ook echt bekrachtigen om te dromen en zich uit te strekken naar alles wat God voor ze heeft.

We zullen een avond organiseren speciaal voor vrouwen, om ze eens flink te verwennen, te bemoedigen en te laten weten hoe bijzonder en krachtig ze zijn en hoe God ze ziet. Ook hebben we de mogelijkheid om mensen uit de sloppenwijk een dag naar ons project te halen en ze te eten geven, een mooie dag, iets met ze te delen en hier is ook de mogelijkheid voor mensen om zich te laten dopen.

Stuk voor stuk ontzettend mooie mogelijkheden waarin we genoeg ruimte zullen hebben om Gods liefde handen en voeten te geven, uit te stappen en God te zien werken in de levens van de mensen die we zullen ontmoeten.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen dat jullie ons willen steunen door jullie gebed en bemoedigingen. Wanneer je financieel zou willen bijdragen aan de missietrip, zodat we zoveel mogelijk mensen praktisch kunnen zegenen met eten, kleding, etc. kun je je gift overmaken naar Andrew Wommack Ministries, rekeningnummer: NL83 RABO 0114176485 o.v.v. gift missietrip Brazilië.

 

0 reacties

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A

1411AB Naarden

T. (0)35 533 88 75

E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
 • Bic NR: ABNANL2A   
 • KVK nr. 34384289   
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
 • Bic NR: RABONL2U 
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

2 + 11 =