+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Charis Bible College

Charis Bible College is een internationale bijbelschool met vestigingen in verschillende landen. Andrew Wommack is grondlegger van de bijbelschool en het onderwijs dat er gegeven wordt. Een belangrijk thema van het onderwijs is:

Ga op weg naar jouw bestemming! Door de Waarheid te zaaien in je hart ga je zien wie je werkelijk bent en welk plan God heeft met jouw leven.

De studies van Charis Bible College, waarin het genade-onderwijs uit het evangelie centraal staat, geven verdieping aan je geloofsleven en geven je kracht om jouw geloof in de praktijk te brengen. Door de Waarheid van het Woord te zaaien in je hart ga je zie wie je werkelijk bent en wat het plan van God voor jouw leven is. Zo kun je op weg gaan naar je bestemming.

Andrew legt uit: “Iedereen die succesvol is in de bediening is naar een school gegaan. Dit kan een formele opleiding zijn met ervaren leraren die klaar staan om te helpen, of informeel via de leerschool van het leven. Ik nam de laatste route en ik moet zeggen, als je het overleeft, dan geeft dat een geweldig getuigenis. Ik beveel het echter niet aan.

De Heer leidde me ertoe om Charis Bible College (CBC) te starten met als doel mensen toe te rusten voor het werk in de bediening. Hij wilde dat ik dit op een unieke manier aanpakte. Het moest een combinatie zijn van het rijke onderwijs van Gods Woord en een daadwerkelijke praktijkervaring.

In het Oude Testament gaven Elia en Elisa hier een voorbeeld van met hun profetenschool en in het Nieuwe Testament vertelde Paulus aan Timotheüs om getrouwe mannen te trainen om anderen te onderwijzen. Ik wist dat onze studenten met deze combinatie in staat zouden zijn om veel van de problemen en ontberingen die ik tegenkwam te vermijden en dat ze goed voorbereid zouden worden.

Goede voorbereiding is nooit tijdverspilling, ongeacht waar God je toe leidt om te gaan doen. Uit de statistieken blijkt dat 80% van de mensen in een bediening ermee ophouden en 80% van de mensen die het volhouden in een bediening zitten tegen een burn-out aan. Ik geloof dat het gebrek aan voorbereiding, geestelijk, academisch en praktisch, de oorzaak is van deze cijfers.

De leraren van onze bijbelschool hebben tientallen jaren ervaring in de bediening en hun ervaring zal jou helpen niet een volgend statistisch getal te worden. Twee jaar van gedegen voorbereiding is een een kleine prijs voor een bediening die je leven lang duurt.

‘A place called there’

‘A place called there’ is een onderwijsserie van Andrew waarin hij leert dat door op de plek te zijn die God in gedachte heeft voor ons…. Hij zal voorzien! (1 Kon.17:2-6)

Heb JIJ ook een verlangen naar meer……? Ga de uitdaging aan en word student bij Charis neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Graag helpen we jou met het nemen van je beslissing. Als je besluit Charis te volgen, dan kunnen we je verzekeren dat het voor altijd jouw leven en de levens van de mensen om je heen zal veranderen.”

Voltijd Studievorm

Duur: 2 jaar

 4 dagdelen per week op school: maandag en dinsdag avonden, en woensdag en donderdag ochtenden.

Hybride Studievorm

Hybride Voltijd:
Duur: 2 jaar, twee zaterdagen
per maand op school; videolessen thuis bestuderen.

Hybride Deeltijd:
Duur: 4 jaar, één zaterdag per maand op school; videolessen thuis bestuderen.

Thuisstudie
  • Thuisstudie individueel - op eigen tempo studeren met een maximale duur van 3,5 jaar
  • Thuisstudie met online groepsbijeenkomsten - duur: 2 schooljaren (volgens vaststaand rooster)

meer informatie

Leiderschap programma
  • Alleen als aanvullende opleiding na afstuderen op Charis Bible College
  • 2-jarige Deeltijd opleiding, wekelijks op maandag 10.00-17.00 uur; vakanties uitgezonderd.
  • + stage van 1 dagdeel per week

meer informatie