Charis Bible College

Charis Bible College is een internationale bijbelschool met vestigingen in verschillende landen. Andrew Wommack is grondlegger van de bijbelschool en het onderwijs dat er gegeven wordt.

Een belangrijk thema van het onderwijs is: Ga op weg naar jouw bestemming! Door de Waarheid te zaaien in je hart ga je zien wie je werkelijk bent en welk plan God heeft met jouw leven.

De studies van Charis Bible College, waarin het genade-onderwijs uit het evangelie centraal staat, geven verdieping aan je geloofsleven en geven je kracht om jouw geloof in de praktijk te brengen. Door de Waarheid van het Woord te zaaien in je hart ga je zie wie je werkelijk bent en wat het plan van God voor jouw leven is. Zo kun je op weg gaan naar je bestemming.

Andrew legt uit: “Iedereen die succesvol is in de bediening is naar een school gegaan. Dit kan een formele opleiding zijn met ervaren leraren die klaar staan om te helpen, of informeel via de leerschool van het leven. Ik nam de laatste route en ik moet zeggen, als je het overleeft, dan geeft dat een geweldig getuigenis. Ik beveel het echter niet aan.

De Heer leidde me ertoe om Charis Bible College (CBC) te starten met als doel mensen toe te rusten voor het werk in de bediening. Hij wilde dat ik dit op een unieke manier aanpakte. Het moest een combinatie zijn van het rijke onderwijs van Gods Woord en een daadwerkelijke praktijkervaring.

In het Oude Testament gaven Elia en Elisa hier een voorbeeld van met hun profetenschool en in het Nieuwe Testament vertelde Paulus aan Timotheüs om getrouwe mannen te trainen om anderen te onderwijzen. Ik wist dat onze studenten met deze combinatie in staat zouden zijn om veel van de problemen en ontberingen die ik tegenkwam te vermijden en dat ze goed voorbereid zouden worden.

Goede voorbereiding is nooit tijdverspilling, ongeacht waar God je toe leidt om te gaan doen. Uit de statistieken blijkt dat 80% van de mensen in een bediening ermee ophouden en 80% van de mensen die het volhouden in een bediening zitten tegen een burn-out aan. Ik geloof dat het gebrek aan voorbereiding, geestelijk, academisch en praktisch, de oorzaak is van deze cijfers.

De leraren van onze bijbelschool hebben tientallen jaren ervaring in de bediening en hun ervaring zal jou helpen niet een volgend statistisch getal te worden. Twee jaar van gedegen voorbereiding is een een kleine prijs voor een bediening die je leven lang duurt.

‘A place called there’

‘A place called there’ is een onderwijsserie van Andrew waarin hij leert dat door op de plek te zijn die God in gedachte heeft voor ons…. Hij zal voorzien! (1 Kon.17:2-6)

Mogelijk denk je dat de afstand te groot is om iedere dag te komen, of heb je geen tijd en/of komt het financieel niet uit en zeg je bij voorbaat: ‘onmogelijk….’. Maar, we willen graag getuigen van veel (oud)studenten, die voor dezelfde obstakels stonden, maar dat voor hen bewaarheid werd dat bij God ALLES mogelijk is. Vaak zijn wij geneigd om – bij voorbaat al – deuren te sluiten, die God wil openen. Luister naar het verlangen in je hart en zie wat God wil gaan doen in jouw leven.

Michiel, een ondernemer liep aan tegen het feit dat hij geen tijd had om Charis te volgen, vanwege het runnen van zijn bedrijf. Toch gehoor gegeven aan het verlangen, en zijn werkzaamheden geminimaliseerd/aangepast op de schooltijden. Wat bleek na een jaar: de omzet van z’n bedrijf was in dat jaar vermenigvuldigd! Wat bij mensen onmogelijk lijkt, is bij God mogelijk!

Voor Mark, een student uit België, leek het onmogelijk om Charis te volgen in deeltijd.  De reistijd, die hij met het openbaar vervoer moest afleggen, was te groot. De oplossing kwam in de vorm van carpooling met studenten uit Zuid-Nederland en een overnachtingsplek bij één van de studenten. 

Billy Epperhart investeerde in een duur software programma voor investeerders, maar dat programma gaf hem kennis, inzicht en openbaringen waarmee hij nieuwe wegen kon inslaan en daarmee heeft hij de kosten van het software programma er wel vijfvoudig uit gehaald. Het volgen van Charis is een investering in jezelf maar het levert vruchten op die je niet voor mogelijk hebt gehouden!

Tijdens een conferentie van Andrew Wommack Ministries was er een jongeman met een groot verlangen in zijn hart om Charis te volgen. Maar…. geen geld. Wat bleek: God gaf in het hart van de man die naast hem zat om zijn studie te gaan betalen! We hebben getuigenissen te over dat op heel diverse manieren wordt voorzien in de financiën om de opleiding te gaan volgen.

Heb JIJ ook een verlangen naar meer……? Ga de uitdaging aan en word student bij Charis neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Graag helpen we jou met het nemen van je beslissing. Als je besluit Charis te volgen, dan kunnen we je verzekeren dat het voor altijd jouw leven en de levens van de mensen om je heen zal veranderen.”

Voltijd Studievorm

Duur: 2 jaar

4 dagdelen per week op school: maandag en dinsdag avonden, en woensdag en donderdag ochtenden.

 OF: 2 dagdelen per week op school voor de deeltijd studievorm, en daarnaast de Hybride studievorm (één zaterdag per maand op school; videolessen thuis bestuderen).

 OF: In Hybride voltijd studievorm: de eerste* en derde zaterdag van de maand op school; videolessen thuis bestuderen.
*In september 2021 is dit eenmalig de 2e zaterdag: 11 sept.

Het schoolseizoen 2021/2022 start op maandagavond 6 september 2021.
met een open lesweek (ma/di avond en wo/do ochtend). Voor gasten die geïnteresseerd zijn in één van onze studievormen is deze open lesweek vrijblijvend te bezoeken; registratie hiervoor is noodzakelijk.

meer informatie

Deeltijd Studievorm

Duur: 4 jaar

 2 dagdelen per week op school: maandag en dinsdag avond.

(Het 1e en 3e jaar van deze vierjarige studievorm kan in schooljaar 2021/2022 - bij een aantal van 10 studenten of meer - ook worden gevolgd op woensdag- en donderdagochtend.)

 Het schoolseizoen 2021/2022 start op maandagavond 6 september 2021.
met een open lesweek (ma/di avond en wo/do ochtend). Voor gasten die geïnteresseerd zijn in één van onze studievormen is deze open lesweek vrijblijvend te bezoeken; registratie hiervoor is noodzakelijk.

meer informatie

Hybride onderwijs

Hybride Voltijd:
Duur: 2 jaar, TWEE zaterdagen van de maand op school; videolessen thuis bestuderen.  

Hybride Deeltijd:
Duur: 4 jaar, één zaterdag per maand op school; videolessen thuis bestuderen.

Combinatie
Hybride Deeltijd met wekelijks twee dagdelen op school (Deeltijd studie)

Duur: 2 jaar

 In schooljaar 2021/2022 is de eerste studiezaterdag op 11 september 2021

 • voor het 1een 2e jaar van de 2 jarige Hybride voltijdstudie
 • voor het 1e en 3e jaar van de 4 jarige Hybride deeltijdstudie

 Zaterdag 11 september is tevens een open lesdag voor gasten die geïnteresseerd zijn de Hybride studievorm, en is voor hen vrijblijvend te bezoeken; registratie hiervoor is noodzakelijk.

meer informatie

Deelonderwijs
 • 1 avond per week
 • Duur: 3,5 tot 4 jaar
 • locatie: Enschede
 • Na een succesvolle afronding,  ontvang je een certificaat dat toegang geeft tot het 2e leerjaar Voltijd (4 dagdelen p/w), c.q. 3e leerjaar Deeltijd (2 dagdelen p/w) bij Charis Bible College te Naarden. Óf je kiest ervoor om in te stromen in het 2e leerjaar Hybride Voltijd c.q. het 3e leerjaar Hybride Deeltijd. 

meer informatie

Thuisstudie
 • Studeer op je eigen plek en op jouw moment
 • Online Video onderwijs
 • Online toetsen
 • Persoonlijke coach voor vragen en geestelijke groei
 • Na een succesvolle afronding van de online thuisstudie, ontvang je een certificaat dat toegang geeft tot het 2e leerjaar Voltijd (4 dagdelen p/w), c.q. 3e leerjaar Deeltijd (2 dagdelen p/w) bij Charis Bible College te Naarden. Óf je kiest ervoor om in te stromen in het 2e leerjaar Hybride Voltijd c.q. het 3e leerjaar Hybride Deeltijd. 

meer informatie 

Leiderschap programma
 • alleen als aanvullend jaar na afstuderen op Charis Bible College
 • 2-jarige opleiding, 1 dag per week, op maandag van 10.15 – 17.00 uur
 • + stage van 1 dagdeel per week
 • locatie Naarden

meer informatie

Charis open dag

ONTDEK JE BESTEMMING✅  Ruim 15 duizend studenten wereldwijd gingen je voor!✅  Kies een studievorm die bij je past (voltijd, deeltijd of hybride)✅  Groei in jouw relatie met God en jouw […]

Meer weten »
Charis Bible College NL, Nikkelstraat 3A
Naarden, Noord-Holland 1411AB Nederland
+ Google Maps

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.