Buitengewoon

Een blog van Marijke Lamers

Wat doe je als je gewone leven niet meer zo gewoon is? Waarom verlang je dan ineens terug naar het gewone, het dagelijkse? Wie van ons kijkt niet uit naar de tijd dat alles weer gewoon is? Ik hoop dat je na het lezen van deze blog een groter en intenser verlangen krijgt om het buitengewone gewoon te laten worden… zodat je leven zal resulteren in mooiere, veelbelovendere en zegenrijkere vrucht.

Mijn vorige blog teruglezend, bedenk ik me dat we alweer een maand verder zijn… en nog steeds in dezelfde ‘crisis’ situatie verkeren. Dit hadden we bij het begin ervan nooit kunnen denken.  Misschien enkele weken… maar maanden? We worden opgeroepen te volharden, maar het valt ons zwaar. We willen terug naar ons normale leven en we verheerlijken wat normaal was.

Aan één kant is dat logisch en ook goed om het normale weer te waarderen, maar ik las een quote die me aan het denken zette, en die ongeveer als volgt ging:

“We willen terug naar ons gewone leven,
terwijl dat leven soms buitengewoon veel van ons vroeg.

Misschien moeten we ons, in deze buitengewone tijd,
afvragen: in welke van de gewone dingen
willen we echt terug gaan.”

Ons dagelijks, gewone leven kan zo volgepropt zitten met dingen die onze tijd, aandacht en energie opslurpen, terwijl – als we er bewust over zouden nadenken – deze dingen niet echt nodig zijn, niet echt onze keuze zijn, niet echt is wat we willen… We zijn er als het ware ingerold, maar het vergt dus wel veel van onze aandacht, energie en kostbare tijd.

Jezus zei het al toen hij de gelijkenis van de zaaier uitlegde aan zijn discipelen:

‘Het zaad dat tussen de distels is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen, maar bij wie de zorg om het dagelijkse bestaan en de verleiding van de rijkdom het Woord verstikken, zodat het zonder vrucht blijft.’ (Matt 13:22)

Het dagelijks bestaan, het gewone leven, kan dus in de weg staan om het zaad van Gods Woord in jouw leven te laten opgroeien en vrucht te laten dragen. Net zoals dat is met zaad van bloemen en planten… er zit leven in, maar als je het in het zakje laat zitten zal er niets mee gebeuren. Als je Gods Woord op je nachtkastje laat liggen, zal het ook geen vrucht dragen. Gods Woord komt pas tot leven als je het in je hart zaait, laat ontkiemen en opgroeien.

Spreuken vertelt ons dat je hart de bron is van waaruit je leeft. Dus: Als je het Woord in je hart zaait, zaai je Leven (Joh 6:63). Zaai je Genezing, Genade, Geloof, Voorziening, Vrijheid, Vreugde, Vrede … En noem maar op! En als dat in je hart gaat ontkiemen, groeien en vrucht dragen. dan leef je daaruit! (Spr 4:23)

Als je Gods Woord op je nachtkastje laat liggen, zal het ook geen vrucht dragen.

De allereerste module van het onderwijs van Charis Bible College gaat over dit onderwerp: Gods Woord in je hart zaaien, het Woord dagelijks tot je nemen en daarmee je gedachten… én dus je leven vernieuwen. (Want je gedachten beïnvloeden je gevoelens, je gevoelens bepalen voor het overgrote deel je gedragingen, en gedrag wordt vaak een manier van leven). En wees eerlijk… Je gedachten dagelijks laten beïnvloeden door Gods Woord… Komt dat er in het dagelijkse, gewone leven wel van?

Vandaar dat deze buitengewone periode bij uitstek de tijd is om over je dagelijkse, gewone leven na te gaan denken… “in welke van de gewone dingen wil ik echt terug gaan, en welke buitengewone dingen wil ik gewoon – dagelijks – maken.”

Een soort bewustwording: ‘Wat is voor mij écht belangrijk?’ Veel mensen willen wel graag meer van God, meer Gods stem verstaan en meer beloftes van God in hun leven gestalte zien worden, maar vinden niet de tijd om ‘te verblijven’ in Gods schuilplaats… (Psalm 91). Verblijven is niet maar af en toe op visite gaan. Het betekent: ‘in verbinding blijven’ met het Woord, met Jezus (Joh. 15:5). Als je daar geen tijd voor vindt, zal de vrucht uitblijven…..

Wij van Charis Bible College willen je uitdagen om Gods Woord DAGELIJKS te gaan maken. In de komende – nog steeds buitengewone – maand mei bieden we, geheel gratis en vrijblijvend, deze eerste module (bestaande uit 8 lessen) van Andrew Wommack, online aan. Het enige dat je hoeft te doen is je hiervoor aan te melden. Je krijgt dan een login code waarmee je dit video onderwijs – met Nederlandse vertaling – online kunt volgen.

Virtueel Open Huis

Het aanbieden van deze online studie valt onder de noemer Charis’ Virtueel Open Huis. Normaal gesproken hebben wij in mei altijd een Open Dag bij Charis. Dan wordt er vertelt wat studeren aan Charis inhoudt, welke studievormen er zijn, en we laten dan altijd de eerste les van deze module zien. (Nu heb je dus de kans om alle 8 lessen te bekijken.)
Een fysieke Open Dag kon in deze #blijfthuis periode niet doorgaan, vandaar een virtueel open huis. Bekijk in dit kader de filmpjes op onze website, waarin studenten je vertellen wat studeren aan Charis voor hen betekent, en hoe dat hun leven heeft beïnvloed. Verder nog filmpjes waarin ik je virtueel onze school laat zien, en je van informatie voorzie over studeren aan Charis.

We hopen en bidden dat dit alles ertoe leidt dat jij een keuze gaat maken voor na deze corona tijd: in welke van de gewone dingen je terug wil gaanen welke buitengewone dingen jij gewoon – dagelijks – gaat maken.


En in dat laatste willen wij jou bijstaan, als jij in september a.s. gaat kiezen voor een studie aan Charis, om op die manier Gods Woord DAGELIJKS te maken… en vandaar uit te gaan leven. Je zal ervaren: Het is buitengewoon LEVENSVERANDEREND.

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis