Beproefd in de praktijk: Een beter manier van bidden

“Ik denk dat gebed een van de meest verkeerd gebruikte dingen is het Christelijk leven.

Nu de pandemie van het coronavirus door de wereld gaat heb ik mensen op verschillende manieren zien reageren. Velen zijn in paniek en veel mensen, die de Heer nu zoeken, zouden dat in normale omstandigheden niet hebben gedaan. Ik luisterde naar mensen die over dit probleem spraken en ik hoorde christenen die tot God baden en smeekten om bescherming.

Maar veel van de gebeden die ik heb gehoord, zijn niet zo effectief. Ik wil mensen niet bekritiseren, maar ze bidden uit wanhoop en uit angst. Ze nemen hun autoriteit niet en gebruiken die niet. De meerderheid van de mensen gelooft dat alles goed komt als je maar bidt. Maar zo werkt het niet.

Er is een goede en een verkeerde manier van bidden.

 

In Mattheüs 6, wat de Bergrede genoemd wordt, spreekt Jezus over gebed. Kijk eens naar wat Hij zei: En wanneer u bidt, zult u niet zijn als de huichelaars; want die zijn er zeer op gesteld om in de synagogen en op de hoeken van de straten te staan bidden om door de mensen gezien te worden. Voorwaar, Ik zeg u dat zij hun loon al hebben. Mattheüs 6:5.

Jezus vond het belangrijk genoeg om Zijn discipelen te leren wat ze niet moeten doen als ze bidden. Gebed is geen gelegenheid om de ‘arme slecht geïnformeerde God’ te vertellen hoe slecht jouw situatie is. Het kan erop lijken dat een miljoen mensen God iets tegelijk vragen, en dus heeft Hij zoveel verzoeken, dat je moet proberen om die van jou bovenaan de wachtlijst te krijgen. In Mattheüs 6 zegt Jezus verder: Word dan aan hen (de heidenen) niet gelijk, want uw Vader weet wat u nodig hebt, voordat u tot Hem bidt. Mattheüs 6:8,.

Er is veel ongeloof. Er is veel angst.

Veel van wat mensen tegenwoordig doen, is niets anders dan bidden uit angst. Ze denken dat als ze beginnen met ‘Onze Vader in de hemel’ en eindigen met ‘In de naam van Jezus’, en dan er tussendoor maar zeggen wat ze willen, dat ze gebeden hebben. Zo is het niet. Er is veel ongeloof. Er is veel angst. Maar volgens Psalm 91:6 hoeven we niet bang te zijn voor de pest die in het donker rondgaat, dat betekent de dodelijke pestziekte. Psalm 91:10 gaat verder met te zeggen dat ons geen onheil zal overkomen, en geen plaag zal dichtbij onze woning komen.

Ik zeg je dat er een goede manier en een verkeerde manier is om te bidden, en veel mensen bidden niet op een goede manier. Mensen vertellen God bijvoorbeeld dat ze bang zijn en depressief vanwege de huidige situatie en ze vragen Hem om hen vreugde, vrede en bescherming te geven.

Maar Psalm 91:1 zegt: ‘Hij die woont in de schuilplaats van de Allerhoogste zal overnachten in de schaduw van de Almachtige.’

En Psalm 16:11 zegt: ‘U maakt mij het pad ten leven bekend; overvloed van blijdschap is bij Uw aangezicht, lieflijkheden zijn in Uw rechterhand, voor altijd.’ Dus als je niet altijd vrede, bescherming, en een volheid van vreugde en genoegens hebt, komt het doordat jij dat niet in de aanwezigheid van God verblijft. God is altijd bij je, maar je eigent je niet toe waarin Hij heeft voorzien.

Een belangrijk aspect van gebed is dat je Gods beloften over bescherming moet uitspreken (Ps.91:2). Je moet ook geloven dat Hij jou Zijn heeft kracht heeft gegeven. Dus in plaats van God te vragen iets aan het coronavirus te doen, moet je geloven dat Hij je het gezag over alle ziekten en over elke kwaal heeft gegeven (Matt. 10:1 en 8), en dan spreek je daartegen.

Er zijn miljoenen mensen over de hele wereld
die bidden en smeken om Gods hulp
en ze begrijpen niet dat God het al heeft gegeven.

 Toen ik tweeënvijftig jaar geleden net begon zag ik zo nu en dan een paar wonderen gebeuren. Ik zag soms de aanwezigheid en de kracht van God verschijnen, en er werden een paar van mijn gebeden beantwoord. Weet je, zelfs een oude blinde eekhoorn vindt af en toe een nootje. Maar het waren er maar weinig en het gebeurde af en toe terwijl ik nog bad op de traditionele manier. Maar God hield van mij, en ik van Hem.

Maar gedurende deze jaren van zoeken naar de Heer heb ik wat dingen geleerd. Ik heb een betere manier van bidden geleerd, en ik zie vandaag betere resultaten dan ooit tevoren. Ik geloof dat mijn gebedsleven en mijn relatie met de Heer beter zijn dan ooit.

Er komt zoveel meer bij kijken dan ik in dit bericht kan zeggen. Wat ik heb geleerd is weergegeven in mijn onderwijs genaamd: Afslag naar echt gebed. Dit onderwijs heeft ervoor gezorgd dat veel mensen vrijgezet zijn, waaronder mijn vriend John Tesh, die op wonderbaarlijke wijze werd genezen van prostaatkanker toen hij vanuit Marcus 11:23 begon te spreken tegen zijn berg (de kanker). Er zijn nog veel meer mensen geweest die me gezegd hebben dat dit onderwijs hun relatie met de Heer compleet veranderd heeft. Ze vertelden me dat het een van de belangrijkste dingen is die ze ooit hebben geleerd.

In de recente wereldwijde crisis moet je op de juiste manier bidden. Ik nodig je uit om mijn onderwijs over een betere manier van bidden te volgen. Het boek is ook beschikbaar in het Nederlands met de titel ‘Afslag naar echt gebed’, ga naar de onze webshop om het boek te bestellen. Dit boek is ook beschikbaar als E-book.

Nu zeg ik niet dat je van de duivel bent als je niet bidt zoals ik doe. Maar alles wat ik onderwijs in ‘Een betere manier van bidden’ dat is beproefd in de praktijk. En als je merkt dat wat je nu doet niet werkt, overweeg dan deze betere manier van bidden. Ik weet zeker dat het je geweldig zal helpen.

 

We houden van je en bidden voor je.”

 

 

Andrew & Jamie

Winkelmand

Aanstaande evenementen

 1. School voor Genezing

  augustus 2 @ 09:00 - augustus 6 @ 14:30
 2. Summerschool

  augustus 9 @ 18:00 - augustus 21 @ 13:00

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.