+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Beperk God niet: 20 jaar later

28 feb 2022 | Algemeen, Andrew Wommack Ministries, Andrew Wommack schrijft, Uitgelicht AWM

Beperk God niet: 20 jaar later

Twintig jaar geleden, op 31 januari 2002, zei God iets tegen mij wat voor een ommekeer in mijn leven heeft gezorgd. Dit was de op één na belangrijkste ontmoeting die ik ooit met de Heer heb gehad. Hij zei mij dat ik Hem beperkte door mijn kleine denken. God sprak door Psalm 78:40-41.

Hoe vaak tergden zij Hem in de woestijn, bedroefden zij Hem in de wildernis! Want telkens weer stelden zij God op de proef en beperkten de Heilige van Israël.

Deze verzen hebben betrekking op de kinderen Israël die uit Egypte getrokken waren en voortdurend morden en klaagden en rebelleerden tegen God. Met hun houding beperkten zij God en de wonderen die Hij voor hen had. Het was nooit Gods bedoeling geweest dat zij veertig jaar in de woestijn zouden ronddolen. 

Dus nadat God tegen mij sprak, nam ik een besluit dat ik Hem niet meer zou beperken en groot zou gaan geloven.

Een van de eerste dingen die ik deed, was dat ik een vergadering belegde met mijn staf om ze op de hoogte te brengen van mijn veranderde hartsgesteldheid. Ik zei hun: ‘Ik weet niet hoe lang het zal duren voordat het beeld dat ik van God heb, verandert, maar ik heb God beperkt en ik haal er nu de beperking van af. Ik ga God groot geloven en wij zullen verandering zien.’ En ik schreef mijn partners een brief om ze dat te vertellen.

Sindsdien zijn de veranderingen die hebben plaatsgevonden in mijn bediening immens. Er is een fenomenaal verschil tussen mijn huidige bediening en hoe het twintig jaar geleden was. Ik vertel over alle wonderbaarlijke dingen die God voor mijn bediening gedaan heeft, niet om met de eer te gaan strijken of om mijzelf schouderklopjes te geven, maar om God te prijzen, om aan te tonen dat waar ik over spreek, werkt en niet slechts theorie is, en om je daarmee te bemoedigen.

Ik zal de belangrijkste veranderingen die wij gezien hebben, opsommen. In 2002 telde onze organisatie 23 medewerkers. Vandaag zijn het er wereldwijd 987. Er is nu 43 maal zoveel personeel nodig om te voldoen aan de behoeften van de mensen dan twintig jaar geleden. Mijn tv-uitzendingen bereikten 3 procent van de bevolking van de V.S., en vandaag de dag zijn dat wereldwijd meer dan 3,2 miljard mensen in 13 verschillende talen. Wij hadden indertijd een tv-begroting van $50.000 per maand. Tegenwoordig besteden wij $1,25 miljoen per maand aan tv-uitzendingen. In 2002 voerden wij 24.000 telefoongesprekken per jaar. In 2021 waren het er 675.000. Ons gebouw had een vloeroppervlakte van 1350 m2 en stond op 8.000 m2 grond. Nu hebben we een gebouw van 57.600 m2 dat staat op bijna 2 miljoen m2 grond. Ik geloof dat God ruimte heeft gemaakt om Charis Bible College binnen de afzienbare toekomst zelfs nog verder uit te breiden.

Nogmaals, ik vertel dit allemaal uit dankbaarheid aan God, en om te laten zien wat voor verschil het maakt als je God niet meer beperkt. Ik weet al meer dan vijftig jaar dat Gods doel met mijn leven is om mensen overal ter wereld te bereiken met het Evangelie. Voordat God tot me sprak in 2002 bewoog ik mij in de richting van een wereldwijde bediening, maar het ging met een slakkengangetje vooruit. Gezien het tempo waarin het ging, was het waarschijnlijk tijdens mijn leven niet meer gebeurd.

Maar nadat God tot mij sprak en ik besloot God niet langer te beperken, begonnen de dingen te veranderen.

Een van de belangrijkste dingen die ik wil benadrukken, is de verandering die er bij mij vanbinnen plaatsvond. Ik veranderde totaal van houding.

Mijn kleine denken had God gehinderd en had gewerkt als een dam voor Gods plannen voor mijn leven. Toen ik een andere houding aannam, leek het wel of die dam doorbrak en daarmee Gods zegeningen door mij heen gingen stromen. De doorbraken die wij de afgelopen twintig jaar gezien hebben, zijn volstrekt miraculeus geweest.

Helaas wordt God door het overgrote deel van het lichaam van Christus beperkt. Veel mensen leven in de foute veronderstelling dat predikanten een bijzondere relatie met God hebben, die voor de doorsnee persoon niet weggelegd is. Mensen met die instelling zijn gered maar zitten vast. Zij wachten tot zij in de hemel aankomen om dan de verandering te zien. Ik ben het hier totaal mee oneens. Ik geloof dat God alles wat Hij in mijn leven gedaan heeft, voor anderen ook zal doen. In Romeinen 2:11 vertelt God dat er bij Hem geen aanzien des persoons is. Ik zeg nu niet dat Hij voor jou precies hetzelfde zal doen als voor mij, maar als jij de beperking eraf haalt en groot gaat dromen, dan zal, wat jouw invloedssfeer ook isdatgene waar God jou voor geroepen heeft, groot worden.

Ik geloof niet dat God ooit rommel gemaakt heeft. Hij heeft geen enkele mislukkeling op Zijn Naam staan. Hij heeft nog nooit iemand gemaakt om slechts ruimte in te nemen en niks te doen. God heeft ons allemaal gemaakt met een bijzonder plan. Psalm 139:14 herinnert ons daaraan:

Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.

God heeft voor niemand mislukking of hartzeer gepland. Die dingen gebeuren omdat wij in een gevallen wereld leven, en er is een tegenstander die het op ons gemunt heeft. Maar God heeft een goed plan voor jou. Het was niet Zijn plan dat jouw invloed verloren zou gaan. Waar jij jouw invloed doet gelden, zou je wonderlijke dingen moeten zien gebeuren. Het is absoluut noodzakelijk dat jij Gods doel voor jouw leven ontdekt en dat doel dan met volle overgave nastreeft.

Ik heb dit onderwerp hier aangesneden, maar je moet het hele onderwijs erover onder ogen krijgen. Misschien heb je niet eens door hoe jij God beperkt. Ik verzeker je dat het een enorm verschil in je leven zal betekenen als je doorkrijgt hoe je ermee kunt ophouden Hem te beperken.

Je kunt het onderwijs Beperk God niet bestellen via onze webshop

Wij houden van je.

Andrew en Jamie

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

Stap 1 van 2

Terugblik 2023 l Brazilië

De missietrip is een geweldige ervaring die ik niet had willen missen. Onze reis naar Brazilië was goud waard. Een fantastische toegevoegde waarde in onze levenswandel met de Vader die niemand meer van ons kan afpakken. Een echte aanrader voor het volgende team, je...

Terugblik 2023 l Roemenië

The God who sees Ik schrijf dit op ongeveer 10 kilometer hoogte tijdens de terugreis van de missiereis Roemenië met mijn gedachten bij al die mensen die we hebben ontmoet. Wat heerlijk om die blije gezichten te zien na genezing, na bemoediging, maar ook na gewoon er...

Terugblik 2023 l Zuid-Afrika

De Missietrip naar Zuid-Afrika was geweldig. Zuid-Afrika is fantastisch, maar het zijn vooral de mensen die de reis van waarde maakten. Wat een onvoorstelbaar lieve mensen wonen er in Zuid- Afrika. De Missietrip was een aaneenschakeling ontmoetingen met impact: we...

25 april 2023 l Zuid-Afrika

Verslag van de terugreis van Ruth.

24 april 2023 l Roemenië

Maandag was de laatste dag voor de groep in Roemenie. De vrouwen hadden een programma gemaakt voor de weduwengroep. En de mannen gingen met oud Charis-medewerker Henk van Dijk mee om te helpen bij het jeugdvoetbal team. Deze bijzondere missiereis werd afgesloten met...

23 april 2023 l Zuid-Afrika

Yes, een dag vrij na het drukke schema. Na 2 weken met bedienen, reizen, evangeliseren en veel mensen ontmoeten nu een hele dag rust in het programma. Heerlijk uitgeslapen vanochtend, dat was ook een keer lekker. Daarna gestart met ontbijt, gevolgd door een prachtige...

23 april 2023 l Roemenië

Op zondag stonden twee kerkdiensten inclusief gebed op het programma. In de ochtend bezochten we een dienst waarbij de jeugd zorgde voor song and praise en de dienst zelf werd via een headset vertaald naar het Engels. Na de dienst hebben we heerlijk met elkaar pizza...

22 april 2023 l Roemenië

Zaterdagochtend hadden we een ‘prayer & breakfast leadershipbijeenkomst voor een aantal kerkleiders uit de omgeving. Na een croissantje en een kopje koffie/ thee gaf Marcel onderwijs over ‘geest, ziel en lichaam’. Daarna gingen we in 2 groepen uiteen. James gaf...

21 april 2023 l Roemenië

Benieuwd wat we vrijdag 21 april allemaal beleefd hebben? Kijk dan gauw het filmpje. Hierin vertellen we over ons bezoek aan Valchid waar we een gevarieerd programma met om en nabij 200 kinderen hebben gehouden. Alle kinderen hebben een heerlijke hotdog en banaan...

22 april 2023 l Zuid-Afrika

Vandaag begon onze dag rond 07.00 uur, zoals we gewoon zijn in onze menscave werden er eitjes gekookt en genuttigd onder het genot van een kopje Jacobs koffie! Om 07.45 onze dagopening dit keer was Jacqueline degene die het had voorbereid, mooi om elke dag samen op...