+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Wat werkt het onderwijs uit in mijn leven?

Een mooie groep studenten heeft in het vorige studiejaar hun diploma behaald. We hadden een gesprek met twee van hen.

Bij Charis Bible College is het altijd weer mooi om te zien hoe de afgestudeerde mensen in de roeping van God op hun leven gaan wandelen. Soms leidt die roeping hen naar een volgend jaar bij Charis. Het is door dit meer gespecialiseerde jaar van training, dat spannende visies geopenbaard worden.
Wij spraken met een paar studenten om uit te vinden wat God ze had laten zien en hoe ze onder Zijn leiding verder gaan.

Joke: “Charis Bible College betekent voor mij het leven zoals in de eerste christengemeenten”.
Joke, nu werkzaam op Charis als aanbiddingsleider en vrijwilligster voor het proces van de uitgave van de boeken van Andrew Wommack Ministries Nederland, vertelt: “Toen ik naar Charis Bible College kwam, had ik een lange periode met revalidatie- en coachingstrajecten achter de rug, omdat ik in mijn hele lichaam zo veel pijn had dat ik niet meer kon werken. Ik ploeterde maar wat rond met mijn verleden, mijn schuld, mijn twijfel, mijn geloof en de zekerheid dat ik in elk geval niet zonder God kan. Maar met God?! Dat was ook een uitdaging. Ondanks een hele gelovige mooie start als kind en tiener, kwam ik in mijn adolescentie jaren in grote problemen terecht. Dat leek redelijk goed te zijn komen, totdat mijn lichaam via enorme pijn een halt toeriep aan alles wat ik deed.

Via mensen kwam ik in contact met het onderwijs van het Charis Bible College. Ik zat ziek thuis en begon met thuisstudie me met dvd’s te verdiepen in het onderwijs. Daarna kon ik instromen op Charis in Naarden binnen de deeltijdopleiding en maakte ik daarmee zulke grote sprongen voorwaarts dat ik vervolgens ook het 2de jaar voltijd kon gaan doen. Dat jaar zit er nu bijna op. Missietrip achter de rug. Super gaaf en leerzaam. We zijn ‘natuurlijk’ gezien niet perfect, maar in Christus volmaakt!

Ik weet nu weer dat er in het nieuwe verbond, ons verbond met God, letterlijk opstandingskracht uit de dood van Jezus beschikbaar is voor elk terrein voor elke gelovige die dit zegt met zijn mond en belijdt in zijn hart. Wat ik als kind al leerde, leer en zie ik nu weer. God is dezelfde; gisteren, vandaag en morgen. Christus heeft ons volledig vrijgekocht. Schuld is een aanklacht uit de duisternis. We zijn aangesteld als heersers op de aarde en omdat wij zijn als Christus op aarde, kunnen we hier op aarde ook precies Zijn werken doen.

Charis Bible College betekent voor mij het leven zoals in de eerste christengemeenten. Een leven vol van de kracht en werkelijkheid van Jezus door de gelovige heen. Ik weet de details van Gods bestemming voor mij nog niet, maar het heeft te maken met leiderschap en Zijn werken op aarde doen, en dit ook voordoen/ leren aan een ander.  Daarom ga ik de leiderschapsopleiding doen van Charis. Een stap op Zijn pad voor mij.

Het was 3 jaar geleden ondenkbaar dat ik lichamelijk in staat zou zijn om afgelopen jaar voltijd (4 dagdelen) naar school te komen. Waar revalidatie en therapie niets meer kon doen voor mij en ik gewoon hoopte dat het ooit nog beter zou worden, heeft het onderwijs van Charis Bible College voor mij Gods bovennatuurlijke werk actueel en tastbaar gemaakt. Verandering door het Woord. En daar wil ik nog veel meer van”.

 

Marja: “Het leiderschap programma gaf me richting in mijn bestemming.”

Marja Schuringa, afgestudeerd 3e– jaars studente: “Ik denk dat ik het derde jaar op Charis het leukste jaar vond. Je hebt 2 jaar lang ontzettend veel ontvangen en in het derde jaar ga je steeds meer de vruchten zien van waar je al die tijd in hebt geïnvesteerd. Ik heb het echt ervaren als een jaar waarin ik, mede door de verantwoordelijkheden en de ruimte die ik kreeg tijdens de praktijkdagen, eindelijk ben gaan staan in wie ik ben en veel meer in vrijheid ben gaan wandelen.

Want het 3e jaar leiderschap programma bestaat uit dvd-onderwijs en daarnaast ben je heel praktisch bezig en word je uitgedaagd om te gaan wandelen in de dingen die God in je heeft gelegd. De onderwerpen die langskomen gaan allemaal over leiderschap, maar zijn tegelijkertijd heel divers. Hierdoor krijg je vanuit heel veel hoeken input, dus is het heel volledig. En daarnaast ga je ook heel duidelijk merken van welke vorm van leiderschap je zelf enthousiast wordt en wat er bij je past.

Ik heb door elke uitdaging in het derde jaar een steeds scherper beeld gekregen van wat God in mijn hart heeft gelegd en welke kant ik op mag gaan. Dus eigenlijk is het een jaar waarin ik de mogelijkheden heb gekregen om me te ontwikkelen en waarin ik steeds dichter bij mijn bestemming ben gekomen”.

Andrew Wommack Ministries
Charis Bible College

ADRES:
Nikkelstraat 3A
1411 AB Naarden

TELEFOON:
+31(0)35 533 88 75
E-MAIL:
vraag.nl@awmcharis.com

KVK nr. 37137450

Bankgegevens:
GIFTEN
IBAN: NL83RABO0114176485
Bic Nr: RABONL2U
BETALINGEN
IBAN: NL33ABNA0544385306
Bic Nr: ABNANL2A

Neem contact op

4 + 1 =