+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Nadat hij verschillende jaren zonder succes geprobeerd had om genezing te ontvangen, begon Jeremiah Klaas de hoop te verliezen. De problemen waren begonnen toen zijn lichaam vreemde symptomen begon te vertonen. Maar hij dacht dat die het gevolg waren van zijn leefstijl van zwaar druggebruik, dus negeerde hij ze totdat de helft van zijn lichaam gevoelloos werd.

Een langgerekt hopen maakt het hart ziek, maar een vervulde begeerte is een boom des levens.
—Spreuken 13:12

Een specialist die hem onderzocht, stelde vast dat hij multiple sclerose had, een ongeneeslijke ziekte die pijn, vermoeidheid, moeite bij het lopen en depressie veroorzaakt.

Jeremiah kwam er al gauw achter dat hij zijn schadelijke leefstijl moest opgeven, maar hij wist niet hoe hij ermee moest stoppen. Jaren later kwam hij tot geloof,  en werd hij in een afkickkliniek verlost van zijn drug- en alcoholgebruik. Maar zijn chronische aandoening verslechterde steeds verder. Hij verloor aan kracht en spiertonus en kwam terecht in een verpleeginrichting.

Daar besloot hij op zoek te gaan naar een goede leraar van het Woord. God leidde hem naar Andrew Wommack.

Jeremiah begon naar Andrew te luisteren. Hij voelde zich vooral aangetrokken tot de video’s van de Healing Journeys op awmi.net, want die gaven hem hoop dat ook hij genezen kon worden. Hij was erg onder de indruk bij het zien van Mike Hoesch’s tumor, die wegslonk tot die helemaal verdween. Het getuigenis van Merci Santos wekte ook geloof in hem op, omdat zij genezen was van multiple sclerose, de aandoening waar Jeremiah aan leed.

Zijn denken werd wel vernieuwd, maar toch leek Jeremiah zijn genezing maar niet te kunnen ontvangen. Hij had voor vele anderen gebeden en die waren genezen. Maar voor hem leek het maar niet te lukken. Hij raakte zo gefrustreerd dat hij zelfs zijn Bijbel niet meer open deed, omdat hij zo verbitterd was.

Ten einde raad schreef Jeremiah zich in op Charis Bible College, maar hij werd in zijn eerste studiejaar zo ziek en emotioneel labiel dat hij wilde opgeven. Toen hij eenmaal zover kwam, begon hij naar de dood te verlangen.

Toen besefte hij dat hij tijdens zijn zoektocht naar genezing, het belangrijkste vergeten was—een relatie met God hebben. Jeremiah riep het uit tot God om hulp. Hij zegt: ‘Toen ik opgaf en al mijn werken losliet, was ik in staat om gewoon te rusten. Alle druk was verdwenen. Toen was het volledig aan God.’

Jeremiah begon aan zijn relatie met God te bouwen. Hij raakte zo gefocust op Gods liefde voor hem dat hij niet merkte dat zijn symptomen begonnen af te nemen. Vervolgens werd hij volledig genezen en rondde hij zijn opleiding op Charis af!

Nu staat hij voltijds in de bediening en heeft hij verschillende boeken gepubliceerd om te vertellen hoe Gods liefde hem verloste van zijn drugsverslaving en multiple sclerose.

Jeremiah ontving zijn genezing niet door een formule of bepaalde stappen te volgen, maar door te leren rusten in het volbrachte werk van Christus. Hij vertelt: ‘Ik had voorheen een geloof vol vechtlust, maar nu heb ik een geloof dat rust. Er was die ene blokkade, nl. dat ik Hem niet persoonlijk kende.’

Dank je wel, partners, dat jullie geholpen hebben Jeremiah’s genezing tot een fysieke realiteit te maken!

Bekijk de reis naar genezing van Jeremiah

1 Reactie

  1. Lisa

    Prachtig