+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Allart kiest voor Charis Bible College, en wat hij daar ontdekt…

Toen ik (Allart) was afgestudeerd aan de HBO opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie ging ik nadenken over de toekomst: “Wat ga ik de komende veertig jaar doen met mijn leven?”. Tijdens de opleiding zat ik bij Navigators Studentenvereniging Zwolle (NSZ), hier deden we onder andere Bijbelstudie in kringen. Vaak als we de Bijbel lazen kwamen er onderwerpen voorbij waarvan ik dacht: waarom zie ik dit niet in mijn leven en ook niet in de levens van mensen om mij heen, is de Bijbel wel waar of heb ik verkeerd onderwijs gevolgd?

Toen ontstond er een hartsverlangen om een bijbelschool te volgen. Omdat ik een voltijd traject wilde volgen, waren er niet veel opties. Tijdens mijn zoektocht kwam Charis Bible College naar voren, ik had nog nooit eerder van Andrew Wommack en Charis Bible College gehoord maar toch sprong er iets op in mijn geest.

Na twee jaar voltijd onderwijs kan ik wel zeggen dat ik enorm veranderd ben. Ik ben christelijk opgevoed en ging altijd naar de kerk, maar daar kreeg ik ook mee dat ik dingen moest doen om geliefd te zijn bij de Vader. In het eerste jaar van de bijbelschool staat de boodschap van genade centraal, wat God ons nu al belooft en heeft gegeven vanuit Zijn liefde. Door daar een jaar lang intensief op te studeren, merkte ik dat mijn hart veranderde, dat mijn denken werd vernieuwd.  Het maakt niet uit of je presteert of niet, je bent altijd geliefd door de Vader, want God is liefde en kan alleen met liefde naar je kijken. Hij ziet je aan IN Christus, en IN Christus ben jij Zijn geliefde kind.

Tegelijkertijd beïnvloedt het bestuderen van het Woord ook mijn handelen. In de tijd ervoor, als ik in de Bijbel las wat de volgelingen van Jezus allemaal deden, kon ik dat moeilijk rijmen met wat ik zag in mijn eigen leven en bij de mensen om mij heen. Nu probeer ik te leven vanuit het Woord en de kracht van de Geest en zie ik dingen veranderen in mijn leven maar ook bij de mensen voor wie ik bid!

Voorheen dacht ik altijd dat je wel een heel heilig leven moest leiden om bovennatuurlijke manifestaties te zien. Maar ik kreeg een openbaring over Gods genade en dat stelde mij in staat om niet meer mijn ogen op mezelf te richten maar op Jezus en Zijn kracht. Dit maakte dat ik in het tweede studiejaar, dat meer de nadruk legt op de praktijk van het volgen van Jezus, meer kon uitstappen in geloof.  We gaan elke maand de straat op om te evangeliseren en te bidden voor zieken. Wanneer je genezing voor je ogen ziet gebeuren groeit je verwachting van wat God allemaal kan doen. Tijdens een missiontrip naar Oeganda gingen we naar een ziekenhuis waar we bovennatuurlijke dingen zagen gebeuren en veel mensen door gebed weer naar huis konden. Dat is zo mooi om mee te maken en dat bouwde mijn geloof enorm op.

Ik zou iedereen willen meegeven dat als je gaat geloven op de manier waarop God naar je kijkt, als Zijn geliefde zoon of dochter, dan gaat het je leven veranderen. Door Jezus is er totale bevrijding, redding, voorspoed en genezing gekomen. Want dat is wat het Griekse woord ‘soteria’ betekent; een woord dat in onze bijbel alleen maar wordt vertaald met ‘redding’ of ‘behoud’.  Alles wat er in Zijn koelkast zit, is ook voor ons en mag je er ook uit halen omdat je Zijn geliefde zoon of dochter bent! Dat is wat mij enorm aanspreekt en ik iedereen wil helpen ontdekken.’

Heb je een brandend verlangen om de Heer intiemer te kennen? Wil je de bestemming ontdekken die de Vader voor je heeft en daarin te leren wandelen? Charis Bible College NL is de plek om je te helpen groeien in jouw relatie met Christus.

Onze Open lesweek met als thema ‘Discover the power of grace’ is gratis toegankelijk. Kom en ervaar het onderwijs op Charis, luister naar de geweldige getuigenissen, kom in contact met onze huidige studenten, volg het onderwijs en nog veel meer!

2 Reacties

 1. Ingrid

  Zo mooi Allart, God is met je en ik ben ook erg blij met deze Bijbelschool, ik kan niet wachten om op reis te gaan en om te evangeliseren. MATTHEUS 10:8 daar sta ik op en wil dit heel graag doen in Jezus Naam! Gods zegen toegewenst!

 2. Albert

  Dank je wel Allart; en ik dank Vader voor jou, hallelujah! Ja de CBC is de beste investering in de rest van je leven… en de eeuwigheid!
  Heb ook ‘Navigators’ gedaan en leerde een andere kijk op o.a. ‘hun’ 1Joh1:9 (bijv. zonden belijden tot God; wordt maar één keer in NT genoemd en ‘dus’ niet ‘geldig’ als niet twee of meer keren genoemd, dat ‘zonde(n)’ in Rom. 52x een ‘noun’ blijkt en niet met ons dagelijks zondigen (als werkwoord; slechts 2x in Rom.) te maken heeft maar alleen ‘uit Adam’, onze (oude) POSITIE, enz).
  Ook ik begon na het eerste jaar in de zomer – elke dag – alle (‘opgeblazen’ ; ) kennis toe te passen op straat en mensen tot Jezus te brengen met genezingen en bevrijdingen en was stomverbaasd over de vele vrucht elke dag! Zo BEWIJZEN we (Rom12:2b) de perfecte wil van God in enorme blijdschap (1Tess5:18) en bewijzen gewoon alles als ‘transformator’ van de geestelijke wereld naar het fysieke!
  All blessings bro! In Christus Ef1

Populair in onze webshop:

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
 • Bic NR: ABNANL2A   
 • KVK nr. 34384289   
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
 • Bic NR: RABONL2U 
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

5 + 9 =