Afrekenen met heilige huisjes

Beste vriend/vriendin,

Op één of ander moment heb je waarschijnlijk wel eens gedacht: Ik geloof het Woord en ik doe alles wat ik weet dat ik doen moet, en toch heeft niet altijd alles gewerkt.

Die ervaring heb ik ook gehad – persoonlijk en met mensen waar ik voor gebeden heb. Dus… wat is het probleem? Eigenlijk zijn er heel veel problemen, maar ik denk dat de grootste genoemd worden door Jezus in Markus 7:13: U maakt Gods Woord krachteloos door uw overlevering die u overgeleverd hebt.
Wat een verbazingwekkende opmerking! Verkeerd onderwijs – beter gezegd: verkeerde religieuze leerstellingen – maakt Gods Woord krachteloos. De meest betekenisvolle openbaringen, die ik van de Heer heb ontvangen, hadden allemaal te maken met de vernieuwing van mijn denken, in plaats van de oude manier van denken, die  mij door religie was aangeleerd. Toen ik verlost was van deze tradities van mensen, zette de eenvoud van het Woord van God mij vrij.

Terwijl ik op een Gospel Truth Seminar sprak, leidde de Heer mij naar een aantal van deze tradities, die het Woord van God tenietdoen. Het was zware kost, zelfs voor doorgewinterde Full Gospel christenen. Ik probeerde zo tactvol mogelijk te zijn, maar er is geen zachtmoedige manier om heilige huisjes te slopen. Daar heb je grof geschut voor nodig en daarna moet je afrekenen met de brokstukken. En dat is wat ik gedaan heb. Het was  overweldigend! Tijdens die sessies heb ik er veel aangehaald, maar in deze brief heb ik maar ruimte voor één.

Ik denk dat momenteel de ergste geloofsleer in het lichaam van Christus het geloof is, dat God alle touwtjes in handen heeft. Gewoonlijk uit zich dat op twee manieren: dat alles van God komt of dat de slechte dingen van Satan afkomen, maar dat hij toestemming van God moet hebben om zijn “vuile werk” te doen.

Deze doctrine lijkt toonaangevend te zijn binnen het lichaam van Christus. Het zit er zo diep in, dat mensen al tegenwerpingen riepen, voordat ze me uit lieten spreken. Voor hen is dit een heilig huisje. Maar dit oude krot moet voor de bijl. Het moet gesloopt worden, zodat het niet langer de weg kan versperren voor de kracht van Gods Woord in hun leven.

Aan de oppervlakte lijkt het heel juist dat God alles in handen heeft. Hij is uiteindelijk God. Hij is almachtig. Hij kan alles doen wat Hij wil. Ik ben het ermee eens dat God soeverein is, als het woord soeverein gebruikt wordt zoals het omschreven staat in het woordenboek. Het woordenboek omschrijft het woord soeverein als:
“1. Zelfregerend. Onafhankelijk. 2. De hoogste rang of macht hebbend. 3. Allergrootst. Superieur.”
Soeverein komt van een Latijns woord, dat boven betekent. Ik ben het met al deze beschrijvingen eens. God is dat allemaal en nog meer. Maar de religieuze traditie heeft soeverein opnieuw als volgt gedefinieerd: God heeft absolute controle en Hij gebruikt die ook. Daar ben ik het totaal niet mee eens!

God is niet Degene die een rotzooitje maakt van onze levens. Wij hebben zelf een keuze.

Deut. 30:19 zegt: Ik roep heden de hemel en de aarde tot getuigen tegen u: het leven en de dood heb Ik u voorgehouden, de zegen en de vloek! Kies dan het leven, opdat u leeft, u en uw nageslacht.

Door te zeggen dat we geen keuze hebben is een andere manier om te zeggen, dat we geen persoonlijke verantwoordelijkheid willen nemen voor onze omstandigheden. Als wij geloven, dat we niet verantwoordelijk zijn, ontkracht dat het Woord van God. Het Woord zegt ons te kiezen tussen leven en dood, dus hebben we een keuze. God hielp ons zelfs door ons te zeggen, welke we zouden moeten kiezen: Hij zei dat we leven moesten kiezen.

Het sluwste bedrog dat Satan ooit heeft gedaan is, om mensen, te laten denken dat zíjn werk het werk van God is. Ik schat in, dat dit de ergste geloofsleer is binnen het lichaam van Christus. Als je echt denkt, dat God over alles de controle houdt, waarom zou je dan ook nog maar íets doen? Waarom zou je bidden? Waarom zou je het Woord van God lezen? Waarom tegenstand bieden? Je hoeft alleen maar te eten en te drinken en vrolijk te zijn, want morgen sterf je toch, en wat God ook maar wil dat er gebeurt, gebeurt toch wel.

Maar in Jakobus 4:7 staat: Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten.

Zie je dat er dingen van God zijn, waaraan je je moet onderwerpen en dat er dingen van de duivel zijn, aan welke je weerstand moet bieden? God heeft niet alle touwtjes in de Hand.

Religie heeft de rol aangenomen van slachtoffer, en heeft een excuus gevonden voor het falen. Daardoor is de kerk in het algemeen is niet effectief geweest in het helpen van mensen om dingen zoals bijv. ziekten of financiële problemen te overwinnen. Dus valt men voor het geloof van “het heilige huisje” dat God dit allemaal toestaat voor een reden.

God geeft geen toestemming voor de slechte dingen in je leven. Dezelfde kracht, die Jezus van de doden deed opstaan, leeft binnenin iedere gelovige (Ef. 1:19-20), en God wacht op jou om weerstand te bieden aan de duivel en dat te gebruiken waar Hij door Jezus in voorzien heeft.

Jamie en ik houden van je en zien graag dat je alle zegeningen van God ontvangt. Ik weet dat dit nieuwe pakket een enorm verschil kan maken om dit te verkrijgen.

Je bent een zegen,

 

 

 

Andrew en Jamie    

 

In de serie Killing Sacred Cows (Het afbreken van heilige huisjes), onderwijst Andrew over dit onderwerp en andere verkeerde leerstellingen, die het Lichaam van Christus kreupel maken. Je kunt dit onderwijs als deel van een groter Engelstalig pakket bestellen: Encounter Grace (Ervaar Genade), waar nog meer onderwijs op DVD en in boekvorm bijzit. Meer informatie over dit pakket vind je op store.awmi.net (de Amerikaanse website) of op https://awme.net/shop/todays-tv-offer (de Engelse website).

Helaas is dit onderwijs alleen nog in het Engels verkrijgbaar.
Kijk voor al het Nederlandstalig aanbod in onze webshop.

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.