Al 50 jaar en we gaan gewoon door!

Kort geleden herdachten we dat Andrew, 50 jaar geleden, om precies te zijn op 23 maart 2018, een levensveranderende ervaring met God had. Ter gelegenheid daarvan hadden we een interview met Andrew en Jamie. Niemand kan beter beschrijven dan Andrew zelf, wat er op die betreffende avond in 1968 gebeurde. Hij vertelt over zijn jeugdleider, die hem geleid had naar een intense ontmoeting met God. “Marion sloeg op zijn knieën en begon te bidden. Hij bad 30 minuten lang, alles aan de Heer gevende wat er in zijn hart omging… En in plaats van dat ik daarin meeging of met hem overeenstemde of dat ik met hem meebad, zat ik maar te denken: Wat ga ik zelf bidden? Wat moet iedereen wel niet van me denken? En ik werd kwaad op Marion.”

Voor diegenen, die Andrew Wommack kennen, is dit niet iets wat zij zouden verwachten te horen van de man, die over de hele wereld in de bediening staat en de boodschap van het Evangelie met vertrouwen en overtuiging predikt. Maar zoals alle grote predikanten, wist ook Andrew alle antwoorden niet. Nadat hem als twaalfjarige was verteld, dat God Degene was, Die dood van zijn vader had veroorzaakt, werd zijn reis naar de openbaring van Gods onvoorwaardelijke liefde en genade gekenmerkt door veel fouten. Maar het werd er ook één, die hem leidde naar een ontmoeting met God op een manier, die voor altijd de koers van zijn leven zou veranderen. Die ontmoeting vond plaats in een gebedsbijeenkomst in een kerk op 23 maart 1968.

Ik lag op de vloer in een poel van tranen, en in plaats van dat de toorn van God over me heen kwam, voelde ik een bovennatuurlijke, tastbare liefde op mij neerkomen, die mij overweldigde.

“Ik was wedergeboren, maar het was heel oppervlakkig. Het was zoiets als: ‘Oh God, vergeef ons onze zonden en zegen ons en we bidden voor een opwekking.’ Als we een gebedsverzoek hadden, dan noemden we misschien de naam van die persoon, maar het was echt oppervlakkig.”

Op een avond werd Andrew uitgedaagd door Marion Warren, de man die een grote rol speelde in zijn buitengewone ontmoeting met God. “Hij was onze jeugdleider,” begint Andrew te vertellen. “Als Marion bad, ging hij serieus naar de Heer toe. Ik bedoel: hij sprak met de Heer, dan stopte hij, en God sprak terug. Hij had een relatie met de Heer, wat we allemaal plezierig vonden, maar het was ook intimiderend. De enige mogelijkheid om samen met Marion te bidden was om er helemaal voor te gaan. Ik bad altijd eerst, zodat ik het alvast gehad had en ik van zijn gebed kon genieten. Maar joh, die avond hadden we het over iets en Marion sloeg op zijn knieën en begon te bidden. Hij bad 30 minuten lang en gaf alles wat hem op het hart lag aan de Heer. Hij huilde en zocht de Heer, maar in plaats van dat ik erin meeging en met hem instemde of met hem meebad, kon ik alleen maar denken: “Wat ga ik straks bidden? Wat zal iedereen wel niet van me denken?”

En het was op dat moment – toen Andrew boos begon te worden op Marion – dat God de waarheid aan Andrew openbaarde: “Ik weet niet eens wat er precies gebeurde, maar het was alsof God een gordijn opzij schoof, en dat ik zag wat een hypocriet ik was. Ik heb geen woorden om het te beschrijven, maar ik was trots op mijn heiligheid – in feite, dat ik nog nooit een vloekwoord gebruikt had, nooit [alcohol] had gedronken en nog nooit had gerookt. Ik keek op anderen neer en ik dacht dat God mij iets schuldig was. Ik probeerde om de zegen van God in mijn leven te verdienen en ik dacht dat ik het er goed vanaf bracht.”

Andrew vertelt verder: “Maar ineens, toen ik het van het standpunt van God zag, was het alsof God mij liet zien wat een religieuze hypocriet ik in werkelijkheid was. Ik raakte helemaal in de vernieling. Man, ik voelde me vreselijk veroordeeld.”

Omdat Andrews geloof was gebaseerd op het feit, dat God zijn vader had gedood en Hij Degene is, Die ons uiteindelijk straft, dacht hij, dat hetzelfde met hem zou gebeuren. “Ik dacht echt, dat God me zou doden… En dus, voordat Hij me zou doden, ben ik alles op gaan biechten wat ik ook maar kon bedenken, zodat ik in ieder geval naar de hemel zou gaan en niet naar de hel.”

“Ik dacht echt, dat ik ter plekke zou doodvallen. Normaal gesproken duurde mijn gebeden maximaal 5 minuten, maar die avond bad ik waarschijnlijk anderhalf uur lang. Ik keerde mezelf helemaal binnenste buiten en begon alles wat ik ooit gedaan had, te bekennen… ik biechtte alles op voor de leiders van de kerk en tegenover al mijn vrienden. Iedere persoon waar ik ooit lustgevoelens voor gehad had, iedere gedachte die ik ooit gehad had, iedere keer dat ik kwaad geweest was, alles wat ik ooit over iemand had gedacht, dingen, die ik waarschijnlijk beter niet kon zeggen, maar ik wilde van alles af… wat ik maar kon bedenken…”

“Tenslotte was er niets meer te zeggen… ik lag op de vloer in een poel van tranen. En in plaats van dat de toorn van God over me heen kwam, voelde ik een bovennatuurlijke, tastbare liefde op mij neerkomen, die mij overweldigde… ik werd overweldigd door het gevoel van hoeveel God van me hield en met de realiteit van God. Ik bedoel: Hij was daar, in die ruimte!”

Andrew gaat verder: “Intuïtief voelde ik, dat Zijn liefde niets te maken had met mijn goedheid. Dit was de eerste keer in mijn leven, dat ik me realiseerde, dat ik niets goeds te bieden had aan God en die realisatie heeft als een fundament voor mij gediend… hoe meer ik God zie doen, des te meer besef ik, dat het niets met mij te maken heeft. Het is niet mijn goedheid. Die ervaring, dat de goedertierenheid van God en Zijn liefde voor mij, niets te maken hebben met hoe goed ikzelf ben, heeft de verandering in mij teweeg gebracht.”

Andrew zegt, dat zijn vertrouwen niet in zichzelf is, maar zijn vertrouwen berust op de Heer. Hij zegt: “Ik voel me voor de volle 100% geaccepteerd en geliefd, niet omdat ik zo lief ben, maar omdat God liefde is. Ik denk dat er niet veel mensen zijn, die de connectie kunnen maken. Zij denken, dat de reden dat God van hen houdt, is omdat zij zo geweldig zijn. Maar ik heb die misvatting niet.”

Vijftig jaar later is die ervaring tot voordeel van duizenden mensen over de hele wereld geweest. Door een gebedsbijeenkomst en vanuit een kerkbank, heeft de ontmoeting  met de onvoorwaardelijke liefde en genade van God, deze man tot een onstuitbare kracht in het Koninkrijk van God gemaakt.

Andrew vertelt over een droom, die hij op 4 november 2014 gehad heeft: “De Heer sprak tot mij en zei, ‘Dit is de reden waar ik je voor geroepen heb – om het denkbeeld van mensen over Mij te veranderen. En als dat denkbeeld over Mij verandert, zullen zij er op uitgaan en de wereld veranderen.’ Dus de Heer zei eigenlijk tegen mij, dat ík niet degene zou zijn, die de wereld zou veranderen. Maar door het denkbeeld van mensen over Hem te veranderen, zou Hij de mensen oproepen om er op uit te gaan om de wereld te veranderen.”

Ben jij de wereld aan het veranderen? Als partner van Andrew ben je daar wel degelijk mee bezig! Marion was een man, die de Heer gehoorzaamde in zo iets eenvoudigs als te bidden met een groep tieners. Hij had er waarschijnlijk nooit van gedroomd dat één daarvan de wereld in vuur en vlam zou zetten met het Evangelie. Maar Andrew heeft het nooit alleen gedaan. Andrew schetst graag het beeld van mensen, die in de hemel naar je toe zullen komen om je te bedanken, voor wat jij door jouw partnerschap voor hen gedaan hebt.

Vandaag de dag gaat Andrew nog steeds door met het vertellen over de openbaringen, die hij jaren geleden heeft ontvangen: mensen naar Jezus te wijzen en hun denkbeeld over de Vader te veranderen. Dank je wel, dat je deel bent van Andrews verhaal en dat we samen verder mogen gaan in het werk, dat God begonnen is.

Reacties

[Fancy_Facebook_Comments]


Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.