+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

4 Sleutels om VOL te blijven van God

Heb je je ooit ver van God verwijderd gevoeld? Verlang je ooit naar hetzelfde gevoel van Zijn eerste aanraking in je leven? Er is goed nieuws voor je: je kunt dat hebben en meer! Het proces om het te verkrijgen kan er echter een beetje anders uitzien dan je denkt.

We hebben allemaal momenten in ons leven, dat we niet het gevoel hebben dat God dichtbij ons is, of we voelen ons alsof Hij om de een of andere reden afgedwaald is of alsof Zijn plaats in onze levens gewoon niet zo groot is als het zou moeten zijn. De meeste Christenen hebben het gevoel dat de ervaringen die zij hebben met God na verloop van tijd afnemen en dat ze een nieuwe aanraking nodig hebben.

Jij bent misschien één van hen. Als je worstelt met het idee dat Hij buiten je omstandigheden staat, of ontspoord raakt als de dingen niet op jouw manier gaan, of bij het minste of geringste twijfelt, dan zie je God waarschijnlijk niet als erg groot.

Telkens wanneer je meer door externe dingen wordt bewogen dan door de waarheid van Gods Woord, ben je niet echt vervuld van God. Het is ook de reden waarom je misschien niet zeker bent van je relatie met Hem.

Als je gaat gedijen – niet alleen overleven – als een Christen, dan moet God groter zijn dan wat dan ook. Dit is het normale leven dat Hij voor jou heeft bedoeld om te leven. Het is niet normaal en gewoonlijk voelt men dat ook niet, maar het is waar elke gelovige in zou moeten wandelen.

De Heer sprak tot mij vanuit Romeinen 1 en gaf me vier sleutels waarvan ik geloof dat ze Hem, en wat Hij heeft gedaan in je leven, groter zal maken, zodat je de soort relatie met Hem kunt hebben waar ik het over heb.

Echt, dit zijn progressieve stappen die specifiek zijn ontworpen om je te helpen vol te blijven van God. Weet je, je gaat niet van de ene dag op de andere van vol naar leeg; daar moet je stappen voor nemen, nadat God iets in jouw leven heeft gedaan. Als je dat pad volgt, kun je komen op een punt waar je denkt een verschoppeling te zijn en kun je hardvochtig worden. Maar als je stappen in de goede richting zet, kun je een relatie met God hebben die voorspoedig is, ongeacht je omstandigheden!

De vier sleutels waar ik het over heb zijn: verheerlijk God, wees dankbaar, erken de kracht van je verbeelding en zorg dat je een goed hart hebt. Je hebt de macht om deze sleutels in je leven te zelf te regelen. Elk van hen is een belangrijke stap om jezelf vol te blijven houden met God en je ervaringen met Hem op elk moment echt en levend te houden. Het zijn deze ervaringen die je relatie met Hem bepalen. Dat zijn vaak je startpunten bij God – de dingen waar je enthousiast van wordt om Hem hoe dan ook te volgen.

Weet je nog wanneer God je leven voor het eerst aanraakte? Ook al was het geen dramatische ervaring, je herinnert je wat het voor jou betekende. De impact van die ervaring mag nooit worden verminderd. Als je deze dingen fris en op je hart houdt, zorgen ze er voor, dat je heel lang door zult gaan met te leven in de voorspoed van God dat naar een overvloedig leven leidt.

Neem bijvoorbeeld mijn getuigenis. Toen God mijn leven aanraakte op 23 maart 1968, had ik een ervaring met Hem die me voor altijd veranderde. Als je voor korte of langere tijd naar mij hebt geluisterd, weet je dat ik hier vaak naar terug grijp.

Waarom? Het is mijn getuigenis, dus daar blijf ik me aan vasthouden! Maar de waarheid is, dat het voor mij werkelijkheid was. Ik bedoel, ik voelde me alsof ik kon uitreiken en God aan kon raken. Ik weet dat ik nooit meer dezelfde zal zijn. Je zou kunnen zeggen: “Wel, dat komt omdat je geen problemen hebt gehad, zoals ik heb gehad.” Geloof me, ik heb genoeg kansen gehad om alles kleiner te maken wat God heeft gedaan. Mijn leven is geen wandeling in het park geweest. De reden dat ik zo veel praat over de ervaring die ik met God had, is omdat het nog steeds groot voor me is! Het heeft zijn impact niet verloren. Ik ben nog steeds in vuur en vlam na al die jaren. Ik heb een relatie met de Heer die leeft. En weet je wat? Het maakt niet uit wat er gebeurt, wat de duivel doet, of wat dan ook. Ik houd dit enthousiasme vast. Het zal goed met mij gaan.

Jij kunt dat op dezelfde manier doen. Misschien worstel je met dingen. Het voelt misschien aan alsof God ver van je vandaan is. Of alsof je omstandigheden te groot voor God zijn om iets mee te kunnen doen. Het goede nieuws is, dat je niet alleen bent en het betere nieuws is, dat je iets aan je moeilijkheden kunt doen.

Je hoeft niet zo hard te worstelen om God een deel van je leven te maken; het kan beginnen met een eenvoudige stap in de goede richting. Vol zijn met God hoeft geen moeizame reis te zijn. Hij is altijd bij je en Hij wil meer nog dan jijzelf, dat je deze volheid hebt. Het enige dat je hoeft te doen, is aan te nemen wat Hij je heeft verschaft door zijn Geest.

Ik raad je aan om mijn onderwijs : Blijvend vol van God aan te schaffen (bekijk in onze webshop). Je hoeft geen genoegen te nemen met wat in het Christendom normaal is. Wees bewust en pak deze waarheden vast, zodat je een positieve verandering in je leven kunt gaan zien.

 

We houden van je!

Andrew en Jamie

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
  • Bic NR: ABNANL2A   
  • KVK nr. 34384289   
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
  • Bic NR: RABONL2U 
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

10 + 11 =