+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

21-22 april 2022 l Hongarije

24 apr 2022 | Hongarije | 2 reacties

21 april 2022
Vandaag naar een openbare school geweest om ook daar het evangelie over te brengen aan de kinderen. We hebben engelse lessen aan de kinderen gegeven en wat spelletjes gedaan met de kleintjes. Leuke gesprekken gehad met ze en getuigenissen gedeeld. Dit is de tweede dag dat we naar scholen zijn geweest om met de kids bezig te zijn en zo toch nog het evangelie aan ze te verkondigen. 

Wat ik heb gemerkt en wat mij steeds raakt, is dat ze weten dat er een God bestaat maar heel weinig  kennis van het evangelie (het goede nieuws dat Jezus ook voor hun is gestorven) hebben. Ze vinden zichzelf niet goed genoeg , geloven dat ze minderwaardig zijn om een relatie met God te hebben. God is heel ver van ze vandaan. 

Ben echt blij dat ik op missie trip ben, ik denk en kijk nu anders naar het leven en ben God echt dankbaar voor wat ik heb. De mensen hier zijn warm en toegankelijk en heb van ze genoten. Heb veel geleerd hier in Budapest. 

Heel veel liefst en zegen,
Elaine

22 april 2022

Onder leiding van organisatie “Palanta” hadden we een afspraak bij basisschool Iskola. De kinderen die daar op school zaten waren voornamelijk zigeuners en Hongaren. Palanta (Janos, Tibor) hadden een paastoneelstuk voor de kinderen gedaan. In dit toneelstuk werd de opstanding van Christus uitgebeeld. Daarna heeft Tibor gesproken over de wedergeboorte. De sfeer was gezellig en druk. Er werd onderling veel met elkaar gesproken en aandachtig geluisterd.

Daarna was het mijn beurt om de kinderen te vermaken. Nadat we in het kort onszelf hadden voorgesteld, hebben we samen een aantal liederen gezongen. Ik heb een korte presentatie gegeven over Nederland en een quiz met ze gedaan. Dat vonden ze heel leuk.

Leny had  daarna een verhaal verteld over Jan & Jan. Jan vroeg zich af: “Waar is God?”. Ina beeldde het verhaal uit. Jan gebruikte zijn verrekijker en zelfs een telescoop. Jan deed zijn best om God te vinden. Toen werd er tegen Jan gezegd: God is helemaal niet ver, we kunnen God vinden in de Bijbel. En dat mogen we opbergen in ons hart. God spreekt door Zijn Woord tot ons. En we mogen weten dat God in ons hart wil wonen. De kinderen luisterden aandachtig en begrepen de boodschap.

Elaine heeft dit ook bekrachtigd door haar getuigenis te geven. Het Woord zal je vrijmaken van elk juk. Zij had het voornamelijk over vergeving. De kinderen kregen daarna van ons ballonnen met een tekst erin. De ballonnen mochten ze opblazen en naar elkaar gooien. Daarna kapot maken en de tekst oplezen wat erin zat. Bijna iedereen had wel een tekst met “Jesus loves you”.

De 2de school die we bezochten was in Slowakije. Daar waren zo’n 200 kinderen aanwezig. We hebben daar hetzelfde gedaan. Met een toneelstuk van de Nerflanders. De kern van deze toneelstuk is dat we tot onze Maker mogen komen zoals we zijn, ongeacht wat anderen ook van je vinden. De Maker houdt van jou! Want Hij heeft jou gemaakt. De kinderen begrepen de boodschap. Na de dienst heb ik nog iemand tot de Heer mogen leiden. Zijn Naam is Joe. Ik heb Janos en Tabor hiervan op de hoogte gebracht. Ze vonden dit geweldig. Zij gaan met hem contact opnemen. Zodat hij gediscipeld kan worden.

Tijdens onze terugweg zijn we nog naar een kasteel “Hrad Filakovo Fülek vára” geweest om deze te bezichtigen. En een geheime schuilplaats van de Hongaren tijdens de 2e oorlog. Het was een gezegende dag!

Felix

2 Reacties

 1. Dennis de Graaf

  Wat een schitterend getuigenis weer Elaine. Supermooi!

  Antwoord
 2. Elly van der Horst

  Dankjulliewel Elaine en Felix voor jullie dagverslag.
  Heerlijk om te lezen dat jullie de kinderen mogen vertellen over God de goede Vader en Jezus de Redder!
  De jeugd heeft de toekomst!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *