+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

20 april 2022 l Hongarije

21 apr 2022 | Hongarije | 4 reacties

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan. Om half acht present op het metrostation. Vandaar een uur onderweg in Budapest via bus en metro naar een school in een buitenwijk van Budapest. We werden hartelijk ontvangen. In 4 lesuren voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar, mochten we een Engelse les geven over Nederland. Leny had een presentatie gemaakt over typisch Hollandse items. Zoals tulpen, molens, koeien etc. Met daarna een quiz over Hollandse items. We begonnen met 2 liedjes waarbij het de bedoeling was dat iedereen de bewegingen meedeed.

Ook kreeg iedereen een stukje papier waar ze een mooie wens op mochten schrijven. Dit ging dan in een ballon. Die ballonnen moesten in de lucht gehouden worden. Als de muziek stopte dan mocht iedereen een ballon pakken, kapot maken en de wens lezen welke dan voor hem of haar bestemd was. Was een mooie ervaring. God heeft in Jezus Christus al het goede met ons voor. Hij heeft ons op het oog en verlangt alleen maar het allerbeste voor ons. Ursulin had een presentatie over Bonaire. Het eiland waar zij geboren is en wat ook een deel van Nederland is. Dit was zowel voor de leerlingen die er waren als ook voor ons een mooie les!

Later hebben Bart en Elaine en weer later Annet en ik de les van Leny nog een keer gedraaid voor een nieuwe groep. Ik vond het fijn om de kinderen te zien genieten van de lessen. Henk en ik hebben afzonderlijk een getuigenis gegeven. En ook gingen we in de oudere groep in groepjes uiteen waarin we met elkaar in gesprek raakten. Alle missietrip deelnemers namen deel aan een groep.

Na de terugreis van een uur even eten en bijkomen. Daarna gingen we met de metro en trein naar het centrum op outreach. Dhr. Tibor was er weer met een vertaler (Priscilla). We zijn begonnen met aanbidding en gebed. Daarna bleven er een paar zingen en de rest ging mensen aanspreken die stonden te luisteren. Er zijn weer veel mooie mensen aangesproken, gebeden voor genezing en heling. Een mevrouw had pijn in haar nek die verdween, bijvoorbeeld. Er zijn mensen tot Jezus geleid. Een joodse man wilde ons onder andere ook geld geven, toen we het lied Baruch en Kadosh zongen. Maar we stonden er niet voor geld maar om onze schepper te aanbidden. Hij bedankte ons in het Hebreeuws “Todda Rabat”.’S Avonds hebben verschillende mensen meegewerkt om lekkere nasi op tafel te zetten. Echt een kwaliteit restaurant!Na het eten de dagsluiting en vanavond op tijd naar bed want morgen weer vroeg op.

Ik ben dankbaar voor de mooie ontmoetingen deze dag!

Alie

 

4 Reacties

 1. Jacolien

  Leuk weer wat te lezen van jullie. Ik vind de foto met die duif erop zo mooi. Heel symbolisch.
  Lieve groet

  Antwoord
 2. Marieke

  Inderdaad die foto met duif is prachtig !

  Zo leuk volgens mij zijn wij vorige jaar ook op die school geweest 😊
  Leuk dat jullie het zelfde programma doen
  Dikke pret met de ballonnen.

  Fijn Ali dat je ervan geniet!

  Wij genieten van jullie blogs en vlog.

  Antwoord
 3. Elly van der Horst

  Dankjewel Alie voor je levendige vertelling wat jullie deze dag hebben beleefd.
  Fantastisch om zo de handen en voeten te zijn van Jezus!
  Zegen, Hij is vóór jullie en niet tegen jullie!

  Antwoord
 4. Jan

  Geweldig bedankt Alie voor een prachtig verslag van hoe door jullie mooie team, Gods Liefde verspreid wordt onder de mensen daar. Jullie brengen Licht waar jullie ook gaan en iets zal zijn waardoor ze weten dat ze geliefd zijn door God door jullie heen. Prachtig werk en mooi dat we daar zo deel van mogen zijn.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *