+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

19 april 2022 l Roemenië

20 apr 2022 | Roemenië | 2 reacties

Vandaag heb ik eerst de opening gedaan. Ik heb het gehad over liefde die Jezus in ons hart heeft gelegd. In Efeze 3:17 staat dat Jezus Christus in je hart woont en dat je daardoor in de liefde geworteld bent. In Korinte 13; 4-8 staat wat liefde, goddelijke liefde is. God zelf heeft ons lief met dat soort liefde, maar wij, die gegrondvest zijn in de liefde, hebben dat soort liefde in onze Geest.
In Galaten 5 is dat de vrucht van de geest. In 1 Johannes 3 is dat zelfs een gebod; geloof en liefde is wat Jezus van ons vraagt.

Vandaag waren we in principe vrij. Ik ben ’s morgens met Duminda en Ingrid gaan evangeliseren. Zij hadden een vertaal-app. De eerste man wilde geen gebed. Maar de tweede man wel. Zijn moeder kon niet lopen en zelf had hij last van zijn longen en hart. Toen wij gebeden hadden zei hij dat hij wat voelde aan zijn hartstreek. Hij wees ook naar zijn rug. Hij leek in het begin niet enthousiast. Toen wij voor een ander groepje baden, kwam  deze man , als een soort ambassadeur helpen. Waarschijnlijk was hij toch meer aangeraakt dan wij vermoeden. Er was ook een mevrouw die medicijnen wilde, die een van ons voor haar kocht. In eerste instantie wilde ze geen gebed, maar geld. We hebben ook voor een man gebeden die het plan al had om zich te laten dopen. Hij wees op een andere mevrouw en later kwamen er meer dames die gebed wilden. “s Middags had een ander groepje dezelfde ervaring.  Ze stonden in de rij om gebed te ontvangen. Als we er eerder mee waren begonnen hadden we aan het eind van de week een openbare samenkomst kunnen houden.

Liviu had bij de families bij de brug hier, waar we al geweest waren en ze zoveel ruzie maakten, de schoenmaat van de kinderen opgemeten. Dit omdat we al een aantal schoenen hadden uitgedeeld maar het leefde in de groep om alle kinderen een paar te kunnen geven. Hij had een takje op de lengte van de voet van elk kind met zijn/haar naam erop. Een groepje heeft toen 18 paar schoenen gekocht. Wat zo mooi was is dat iemand van ons dit deelde met een vriend en deze besloot om dit te betalen. God is goed en bijzonder om dit samen te kunnen doen zo.

Ik was niet mee. Ik heb lekker gerust en op mijn telefoon wat preken geluisterd. Daarna had ik mijn voortgangsgesprek. Ik heb hier op de missietrip veel geleerd, ideeën gekregen en genoten van het samenzijn in de groep. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en ik ben de mijne aan het ontdekken.

Groeten Liesbeth Benda

2 Reacties

 1. Gre

  Hartelijk dank allemaal voor de ontroerende verhalen, de foto’s,s ,het delen van de Getuigenissen over wat God gedaan heeft. En niet te vergeten…het volksdansen.
  Nog een paar goede dagen, en weet dat jullie een enorme Zegen zijn voor eenieder die jullie daar ontmoeten.

  Antwoord
 2. Christiana van de Velde

  Wat vindingrijk, voor alle kinderen schoenen of beter gezegd, wat wordt deze reis mooi geleid. Heerlijk om ook over de honger naar het woord te lezen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *