+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

18 april 2022 l Roemenië

19 apr 2022 | Roemenië | 11 reacties

Een dag waar ik enorm naar uitgekeken heb. Vanmorgen hebben we het project Love Light Romania bezocht. Een project wat me na aan het hart ligt en waar ik twee en een half jaar geleden een aantal weken heb doorgebracht. Ik steun daar een meisje Ionela en het weerzien was voor mij geweldig. Ze komt uit een zeer disfunctioneel gezin en in Roemenie is dat echt heel erg. Door sponsoring, liefde en een tomeloze energie van Jo en Ron gaan dit soort kinderen naar school. Er is een lerares in dienst die de kinderen na school nog bijspijkert. Ze doen nog talloze andere activiteiten maar daar is deze blog te kort voor.

 Liviu ging mee met 7 kinderen uit het zigeunerdorp Rora. Die kinderen hebben nooit uitjes dus dit was een feest. Liviu ging even bananen voor ze halen en Andre mocht mee naar binnen. Het was de eerste keer in zijn leven dat hij een supermarkt van binnen zag. Wat ik heel bijzonder vind is dat Liviu jaren geleden op Charis was en dat heeft enorm veel indruk op mij gemaakt en vanaf die tijd hoopte ik dat Liviu met zijn project en Jo en Ron met hun project elkaar zouden ontmoeten. Dit gebeurde dus deze morgen en er was direct een klik en er zijn afspraken gemaakt voor de toekomst.

We hebben een kinderprogramma gedraaid met allerlei activiteiten en wij en de kinderen hebben enorm genoten. Wederom is er feest in de hemel doordat kinderen hun leven aan Jezus hebben toevertrouwd. Het afscheid van Ionela was zwaar maar ik weet zeker dat ik haar binnenkort weer ga zien.

Zoals deze trip vaker het geval is val je van de ene emotie in de andere.

Terug in het centrum hebben we ons voorbereid op een middag met vijftien weduwen. Ibi was jarig,  Liviu morgen en beide verjaardagen werden gevierd. Een hapje en een drankje, een enorme taart, dansen op Roemeense volksmuziek, een mooi stukje van Ingrid en als kers op de taart werden de dames verwend met een handmassage. Als afsluiting hebben we gebeden en prachtige dingen mogen zien. Pijn in de knieën verdween, een arm kon weer omhoog en nog meer. We zijn gekust en geknuffeld (vooral Rik was zeer in trek). Vele weduwen hadden nog wel een vrijgezelle kleindochter die ze met liefde aan Rik wilden koppelen. Ibi had de mooiste verjaardag van haar leven gehad.

Kortom het was een drukke maar geweldige dag, afgesloten in een zeer gezellig restaurant met heerlijk eten.

Ilona

11 Reacties

 1. Dennis

  Zo mooi dat jullie er voor deze kinderen mochten zijn. Een ervaring die ze nooit meer gaan vergeten ❤️

  Antwoord
 2. Frans en Jannie van den Berg

  Klaas en Hannie wat leuk om jullie zo bezig te zien, en dat jullie genieten en wij met jullie mee
  Heel veel liefs Frans en Jannie

  Antwoord
 3. Henk

  Ilona bedankt voor het verslag.
  Mooi dat jullie het project Love Light Romania hebben bezocht. Mooi ook dat je daar een meisje Ionela sponsort voor een hoopvolle toekomst.

  Geweldig dat Liviu erbij was en eerste contacten zijn gelegd.

  Heerlijk om jullie te zien dansen.

  Groetjes aan iedereen!

  Antwoord
 4. Christine

  Hallo allemaal, wat een ontroerende reis maken jullie mee! Jullie zullen zeker al de mensen die jullie ontmoeten, niet
  zo gauw vergeten. Wat mooi dat jullie daar jong en oud kunnen verwennen en bemoedigen. God zei met jullie allen met Zijn liefde en Zijn kracht zodat de mensen daar Hem zullen mogen ontmoeten. Dat zal dit land veranderen. Veel
  liefs en tot straks bij CBC. Liefs, Christine

  Antwoord
 5. Rick

  Mooi stukje Loon! Heel veel zegen en plezier verder voor jullie allemaal.

  Antwoord
 6. Christiana van de Velde

  Wat heerlijk dat werk Gods altijd door gaat.

  Antwoord
 7. Maarten Kroon

  Wat een mooi verslag Ilona. Gaaf dat je het meisje wat jij ondersteund weer heb mogen ontmoeten. Mooi dat jullie er zijn voor jong en oud. het was een echt feestje voor iedereen. Leuk om te zien hoe iedereen aan het genieten was en volop meedeed met het dansen. Gods zegen morgen en geniet van jullie laatste volledige dag daar.

  Antwoord
  • Mariëlle Doppenberg-Kroon

   Ja erg leuk om te lezen, wat mooi wat jullie ik de levens van kinderen en volwassenen mogen betekenen daar. Heel bijzonder. En geweldig om te zien dat mijn moeder zo goed Roemeens kan dansen.

  • Hans

   Wat een mooi verslag ik sluit mij helemaal aan bij Maarten.
   Nog een heel mooi samen zijn in Gods aanwezigheid

 8. S vd Akker

  Wat geweldig om jou daar zo te zien Rik, God heeft wel heel bijzondere plannen met jouw leven !! Lieve groet van Bram en Sjoukje

  Antwoord
 9. josine boerema

  Geweldig om te zien. Ontroerend om te lezen. En wat een geweldige afsluiting met zo’n feestje.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *