Pak je volle inzet terug in 2021!

Heb je er ooit over nagedacht of je een doel in je leven najaagt?

Romeinen 12: 6-8 zegt:
‘En nu hebben wij genadegaven, onderscheiden naar de genade die ons is gegeven: laten we die gebruiken … wie uitdeelt, in oprechtheid; wie leiding geeft, met inzet.

De NBV zegt: ‘met volle inzet.’ Toen ik dit las, ging ik nadenken over het belang van ‘inzet’. Velen van ons hebben een hectisch leven en we hebben het zo druk dat we onze toewijding voor de Heer zien afnemen. We moeten goed begrijpen dat druk zijn niet betekent dat we toegewijd zijn. Je inzetten is ook niet alleen opgewonden zijn of ergens enthousiast over zijn.

Je bent ijverig en toegewijd wanneer je gefocust bent, en je weet dat je op het juiste moment op de juiste plek bent. Je bent toegewijd als je geworteld bent in Gods Woord en je geen compromis toestaat.

Galaten 6: 9 zegt:
‘En laten wij niet moe worden goed te doen, want te zijner tijd zullen wij oogsten, als wij het niet opgeven.’

Het is heel gemakkelijk om druk bezig te zijn met goede dingen. Daarom hebben we onderscheidingsvermogen nodig en een relatie met God. Als je naar al de goede dingen in je leven kijkt, heb je de Heilige Geest nodig om je te laten zien wat het beste is. Onlangs was ik aan het nadenken over alles wat ik aan het doen was, en ik voelde dat God tegen me zei: ‘Je bent je toewijding en je inzet kwijtgeraakt.’ Ik realiseerde me dat ik mijn aandacht zo verdeeld had, dat ik het de hele tijd druk had. Dus ik begon te bidden en zei: ‘Oké, Heer, wat moet ik afstoten en wat moet ik delegeren, en hoe word ik weer gefocust?’

Het punt is dat er seizoenen in je leven zijn. We moeten het seizoen herkennen waarin we zijn. Vaak zouden we in een ander seizoen willen zijn, en soms kan je visie je ontevreden maken over de plaats waar je nu bent. We moeten ons op een plek bevinden waar we echt ijverig en gefocust zijn op dit seizoen, en niet dromen en plannen maken voor het volgende. Het is wel zo, dat de Heilige Geest je kan laten zien wat er gaat komen. Hij kan je daarop voorbereiden, maar het gaat er op dit moment om dat je gehoorzaam bent, in dit seizoen. En wat gebeurt er met de vrucht van dit seizoen? Dat gaat zaad voortbrengen voor toekomstige dingen. Laten we dus mensen worden die ijverig en toegewijd zijn voor God. Laten we ons scherp richten op wat we nu moeten doen en wees radicaal in het loslaten van dingen die niet voor dit seizoen van je leven bestemd zijn.

Winkelmand

Aanstaande evenementen

 1. Charis open dagen

  mei 29 @ 10:00 - mei 31 @ 22:00

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.