De interpretatie van het boek Job is aanleiding tot enkele wijdverspreide dwalingen in het lichaam van Christus. Veel misvattingen omtrent de ware aard van God, de relatie tussen God en satan, en de relatie tussen God en ziekte en rampspoed in het leven worden onderbouwd door teksten uit het boek Job. Veel Christenen identificeren zich in feite met Job, die gezien wordt als het ultieme voorbeeld van de gelovige. Op grond van het boek Job meent men dat een passieve, aanvaardende houding tegenover ziekte een Bijbelse houding is. Niet alleen laat men na actief tegen ziekte te strijden, men veroordeelt bovendien diegenen die in geloof proberen te staan om ziekte en leed in hun eigen leven en in dat van anderen te weerstaan. Een correct begrijpen van het boek Job is daarom essentieel in de hele discussie of ziekte van God is of van de duivel of een samenwerking tussen beiden?

Deze studie van Andrew Wommack is niet volledig uitputtend, maar geeft een goede basis waarop het beter mogelijk wordt het boek Job, en wat het ons wil zeggen, juist op te vatten. Ook helpt het teksten die vaak buiten hun verband worden gebruikt binnen de juiste context te plaatsen. (Door op de titel te klikken die jij wilt lezen, opent zich een PDF document.)

Het boek Job

Ben je door het lezen van deze studie(s) geraakt en verlang je naar meer? Neem dan eens een bezoekje in onze webshop! Hier vind je meer onderwijs in de vorm van boeken, DVD’s etc.

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Contact

ANikkelstraat 3A
 1411 AB Naarden