Een beslissing te nemen om alles op het spel te zetten en naar Charis Bible College is te komen is voor de meeste mensen geen gemakkelijke keuze. "Waar moet ik gaan wonen?" "Hoe zal het allemaal uitpakken?" Dit zijn slechts enkele vragen die op mensen afkomen als ze besloten hebben om de school te gaan volgen.

Het leuke is, zodra de studenten op school komen, het erop lijkt dat iedereen dezelfde vragen heeft en mensen krijgen het ene na het andere verhaal te horen over de verbazingwekkende manieren waarop God voorziet voor hun klasgenoten!

Deze gebeurtenissen en verhalen gaven studenten een bijzondere band met elkaar. Ze erkennen dat God Zelf degene is die elke persoon geroepen heeft, en Hij werkt in het leven van elke persoon op verschillende manieren om tot stand te brengen wat Hij in hun hart heeft geplant. Er komt geloof in hun hart als ze beseffen dat ze allemaal in hetzelfde schuitje zitten en beginnen aan een levens-veranderende reis door elke dag onder het Woord te verkeren! Geloof springt op in hun hart, als ze beseffen, allemaal in hetzelfde schuitje te zitten om aan een levens-veranderende reis te beginnen  van elke dag onder het Woord!

Vele studenten in Nederland hebben ook zo'n verhaal. Maar nu geven Tim en Glori Winders, studenten op Charis Bible College in Colorado hun getuigenis. Wij hopen dat jullie bemoedigd worden door hun ervaringen!

Zij kregen het voor elkaar

Drie jaar voordat Tim en Glori hun eerste jaar bij Charis deden, maakte de Heer hen duidelijk, om alles te verkopen of weg te geven. De enige instructie die ze daarna kregen was om een aantal vrienden in Woodland Park, Colorado te bezoeken. Op een wonderlijke manier kregen ze een plekje in een klas op Charis en er waren nog geen 15 minuten voorbij  of ze beseften beiden dat ze zich moesten inschrijven voor de school!

Tim en Glori wilden er zeker van zijn dat het de juiste timing was, en daarom hebben ze  twee jaar als nomaden geleefd voordat ze naar school gingen. Omdat ze geen geld en geen huis hadden was het plan voor de verhuizing naar Colorado heel uitdagend, maar ze leerden in Gods rust te leven en geloofden Hem voor voorzieningen. 

Met slechts 17 dollar inkomsten in de eerste drie maanden van dat jaar en met 200 dollar op de bank, ervaarden ze Gods leiding om Campus Days 2015 bij te wonen. De Heer bevestigde dat zij naar school moesten, dus ze betaalden hun deelname en toen was hun geld op. Vanaf dat moment gaf de Heer meerdere bronnen van inkomsten die bleven toenemen. Dat gaf hen voldoende voor hun levensonderhoud en ze waren ook nog in staat om anderen te helpen!

Toen hen werd gevraagd wat hun favoriete lessen in het eerste jaar waren, antwoordde zij: "Vier uur per dag, vijf dagen per week gewoon zitten en badderen in het Woord van God. En dat ook nog in een ruimte vol met andere mensen die op zoek zijn naar de Heer, net als wij. En het uitzicht op Pikes Peak is ook niet slecht!"

  • Binnenkort kunt u hier getuigenissen lezen van Nederlandse studenten, en hoe zij in Naarden op school zijn gekomen. Eén ding is duidelijk: God gaat met iedereen een bijzondere weg!

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Contact

ANikkelstraat 3A
 1411 AB Naarden